Az életed fogja meghatározni - Kampány a fejlődési rendellenességek korai szűréséért

Forrás: Dreamstime -
édesanya szűrés család genetikai rendellenesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Babagenetika Egyesület kampányt indított a fejlődési rendellenességek államilag finanszírozott korai szűréséért.

Sevcsik M. Anna történetével a Life.hu olvasói egy korábbi cikkünkben már találkozhattak. Anna egy személyes tragédiát követve döntötte el, küzdeni fog azért, hogy felhívja az emberek figyelmét a várandósági szűrővizsgálatok fontosságára, és hogy ezeket a vizsgálatokat a lehető leghamarabb ingyenessé tegyék mindenki számára.

Anna néhány éve alapította meg a Babagenetika Egyesületet, amely most kampányt indított az államilag finanszírozott korai szűréséért.

Forrás: Dreamstime

A kampány keretében október 22-én szombaton, szakmai tanácsadók és civil szervezetek részvételével egy workshopot is rendeznek, amelyen minden érdeklődőt szerettel várnak, a belépés ingyenes.

A pontos programot és a szakértők névsorát az esemény Facebook-oldalán érheted el.

Gyere el, segíts! Mert felelős döntést, csak tájékozott szülő hozhat!

Nyílt levél egy közúti balesetet okozó érdektelen férfinakhttp://www.life.hu/csalad/20161018-nyilt-level-ay-kozuti-balesetet-okozo-erdektelen-ferfinak.htmlEgy édesanya mindig, minden körülmények között arra törekszik, hogy gyerekeit megóvja a bajtól, ezért talán nem is meglepő, sőt teljesen érthető olvasónk felháborodása. Egy minap elszenvedett közúti baleset után írta meg szerkesztőségünknek az alábbi levelet. Család--Terror alatt tartott szülőkhttp://www.life.hu/csalad/20161017-terror-alatt-tartott-szulok-amikor-a-gyerekek-hisztiznek.htmlHangos szóváltások, repülő tárgyak, majd egy ajtócsapódás... Nem, ez nem egy válófélben lévő pár napi rutinja, csupán egy ötéves kislány reakciója arra, hogy délután már nem kaphat édességet. Azt gondolod, ez egyedi eset? Azt hiszed, ez száz családból egynél fordul csupán elő? Nagyot tévedsz! Család--Sármos sztárapukák és gyönyörű lányaikhttp://www.life.hu/csalad/20161010-hires-edesapak-gyonyoru-es-hires-lanyaik.htmlAz alma nem esik messze a fájától – így van ez a sztárcsemeték esetében is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk tíz olyan gyönyörű leányzót, akik le sem tagadhatnák híres és jóképű édesapjukat. Család--Sármos sztárapukák és gyönyörű lányaikhttp://www.life.hu/csalad/20161010-hires-edesapak-gyonyoru-es-hires-lanyaik.htmlAz alma nem esik messze a fájától – így van ez a sztárcsemeték esetében is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk tíz olyan gyönyörű leányzót, akik le sem tagadhatnák híres és jóképű édesapjukat. Család--Amikor a nők teste felett a politikusok rendelkeznek - Abortusztilalom Európábanhttp://www.life.hu/csalad/20161006-lengyelorszagi-abortusztilalom-milyen-hatassal-lenne-a-tarsadalomra-a-nokre.htmlTalán kijelenthetjük, hogy egyetlen nő sem jószántából dönt az abortusz mellett. Életük valószínűleg legnehezebb döntését hozzák meg azok, akik a terhességmegszakítást választják. Minden egyes döntés mögött különböző okok, személyes történetek állnak, a válsághelyzetben lévő nőknek pedig igenis meg kell adni a választás szabadságát. Egészen egyszerűen nem szabad engedni, hogy meglett korú férfi politikusok mondják meg, mit tehetnek a nők a saját testükkel. Család--„Amíg nincs mise...” – Kislányok, akiknek szüzességét saját apjuk védelmezihttp://www.life.hu/csalad/20161005-tisztasagi-bal-tisztasaggyuru-a-szuzesseg-megorzese-erdekeben-amerikaban.htmlHabos-babos hófehér ruhás lányok, akiket sötét öltönybe öltözött fess férfiak szorítanak magukhoz – ebből a leírásból azt gondolná az ember, hogy David Magnusson svéd fotós valamilyen romantikus, tömeges esküvői ceremóniát kapott lencsevégre, pedig a valóság ettől egy picit messze áll. Az alábbi képeken a tizenéves kislányok apjukkal álltak az oltár elé, ahol ünnepélyesen szüzességi fogadalmat tettek nekik. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.