Sebestyén Balázs szerint a mai szülők inkább animátorok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
szülő Sebestyén Balázs gyereknevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sebestyén Balázs a minap érdekes kérdést boncolgatott a Morning Show-ban. A szülői létről elmélkedett, és arról, hogy manapság sokszor a gyerekek uralkodnak, míg anya és apa azon fáradozik, hogy szórakoztassák a csemetéiket.

Mindenki jó szülő akar lenni, ami alapvetően nincs probléma, de Sebestyén Balázs szerint sokan már belefeszülnek ebbe az akarásba. Elmondása szerint sok olyan családot látott, ahol a gyermekek uralkodtak, és mindent meg is kaptak. Úgy véli a szülők sok esetben inkább úgy viselkednek, mint az animátorok.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Ez elég hülye szerep, Megadunk mindent nekik, csak szeressenek már egy kicsit" - mondta Balázs, aki azt is elmesélte, milyen következményekkel járhat az ilyen hozzáállás. "Rengeteg anyát és apát látok, amikor lemegyünk valahova a családdal. Ilyenkor

sok esetben az derül ki, hogy a gyerek uralkodik a szülein, és inkább megkap mindent, csak ne legyen balhé.

Azaz terrorban tartja a szülőt" - idézi a Best Balázs szavait. "Amikor mi voltunk kicsik, nem így volt. Persze elmentünk három hetet nyaralni Dunavarsányba, de hol animátorkodtak felettünk a szüleink? Megoldottuk: elmentünk focizni, lefoglaltuk magunkat" - mondta a műsorvezető. Hozzátette, természetesen megkapták a törődést, de máshogy, manapság viszont a szülők bármire hajlandóak.

"Manapság úgy viselkedünk, mint egy animátor, akinek az a dolga, hogy a gyerek jól érezze magát.

Egyébként én magam is az egyik legnagyobb animátor vagyok" - vallotta be Balázs, aki nemrég kisfiát is megmutatta.

Hány gyereknek kell még meghalnia? - Fegyvertartás Amerikábanhttp://www.life.hu/csalad/20161026-egyesult-allamok-legalis-fegyvertartas-egymast-gyilkolo-gyerekek.htmlEgy, a Missouri és Illinois államokban élő szülők körében végzett felmérés szerint a megkérdezett családok körülbelül fele tart otthon lőfegyvert. Ez a bizonyos családi fegyver pedig sokszor rossz kezekbe kerül: 2016 első felében minden másnap meghalt egy gyerek fegyverbaleset következtében. Az amerikaiak többsége ennek ellenére sem akarja a fegyvertartás szigorítását. Család--Egyszerű, mégis működőképes takarékoskodási praktikákhttp://www.life.hu/csalad/20161028-egyszeru-sporolasi-takarekoskodasi-praktikak.htmlA takarékoskodás nem feltétlenül pénz, sokkal inkább döntés kérdése. Nem a félretett összeg nagysága a legfontosabb, hanem az, hogy igenis szánd rá magad, és próbálj meg havonta egy kis pénzt „eldugni magad elől”. Hidd el, később még jól fog jönni! Család--Elhagyták az országot Sarka Katáékhttp://www.life.hu/csalad/20161028-sarka-kata-a-gyerekekkel-egyutt-amerikaba-utazott.htmlHamarosan mindenkinek elkezdődik a hosszú hétvége, ám Sarka Katáéknál már tart is a pihenés. A műsorvezető nem akárhol tölti el ezt a pár napot: gyermekeivel együtt Amerikába utaztak. CsaládFotó: Mudra László - OrigoMegszületett Liptai Claudia kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20161028-megszuletett-liptai-claudia-kisfia-marcell.htmlBRÉKING! Megszületett Liptai Claudia kisfia. CsaládOrigoGönczi Gábor megható szavakkal nyilatkozott a szülés pillanatárólhttp://www.life.hu/csalad/20161028-gonczi-gabor-nyilatkozott-a-szules-pillanatarol.htmlGönczi Gábor régóta készen állt az apaságra, de csak 41 éves korára teljesült az, amire vágyott. A műsorvezető és kedvese első gyermeküket várják, aki hamarosan meg is érkezik. A tévés elárulta, hogyan éli meg a babavárást, és mit gondol a szülés pillanatáról. CsaládFotó: Szabó Gábor - OrigoVan egy kis spórolt pénzed? Mutatjuk, mibe érdemes befektetnedhttp://www.life.hu/csalad/20161028--megtakaritasi-lehetosegek-mibe-fektesd-a-sporolt-penzed.htmlMa, a Takarékossági Világnap alkalmából segíteni szeretnénk kicsit azoknak, akik szeretnének ugyan megtakarítani, de még nem tudják, hogy mibe is fektessék a pénzüket. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a legfontosabb, legelterjedtebb lakossági megtakarítási lehetőségeket. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.