Hétköznapi emberek voltak, most az egész világ a lábaik előtt hever

hírnév siker sikeres emberek pénz család joghurt2016 munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kreatív ötlet, kitartás és kemény munka – a 21. században ez a siker receptje. A digitális világnak köszönhetően, ha az ember mer nagyot álmodni, könnyedén a csúcsra juthat. Az alábbi lista szereplői a semmiből indultak, és pillanatok alatt globális szereplő vált belőlük. 

Mark Zuckerberg

Zuckerberg csupán 32 éves, neve azonban a világ minden táján évek óta ismert. Zuckerberg a Facebook közösségi oldal megálmodója és készítője, még az egyetem alatt, iskolatársaival alapította. 2002-ben kezdte meg tanulmányait a Harvardon, és még abban az évben megfogalmazódott fejében a Facebook elődjének a gondolata, amit az egyetemen belüli kapcsolattartásra hamar létre is hoztak. Magát a Facebookot 2004-ben alapította, majd az egyre sikeresebb startup kedvéért otthagyta a Harvardot, és 11 év alatt az Egyesült Államok 10 leggazdagabb embere közé küzdötte fel magát. Az egyetemen találkozott Priscilla Channel, akivel 2012-ben összeházasodtak, 2015. december 1-jén pedig megszületett kislányuk, Maxima Chan.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/Kay Nietfeld

Elon Musk

Musk igazán kalandos életutat járt be, mielőtt a csúcsra jutott volna. A Dél-afrikai Köztársaságban született, 17 évesen költözött Kanadába, azért mert el akarta kerülni a sorkatonai szolgálatot. Kanadában egyetemre kezdett járni, ahol fizikát és közgazdaságtant tanult, majd két diploma megszerzése után elhagyta az országot, és az Egyesült Államokba költözött. Felvételizett a kaliforniai Stanford Egyetemre, ám szinte azonnal, két nap múlva ott is hagyta. Később így indokolta ezt a tettét: fontosabb problémákkal akart foglalkozni, amik befolyásolják az emberiség jövőjét.

Elon Musk Forrás: AFP/Heiko Junge

Első jelentősebb üzleti fogása egy játékprogram eladása volt, amelyet 12 évesen írt meg. Ezért a programért összesen 500 dollárt kapott. Nevéhez fűződik a Zip2, az X.com, a PayPal, a SpaceX, a Tesla Motors és a SolarCity vállalkozások megalapítása. De Musk nem csak a munkában sikeres: házas és öt gyerkőc boldog édesapja.

Kass Lazerow

Kass Lazerow üzletasszony, férje és üzleti partnere Michael Lazerow segítségével tökéletesen egyensúlyozik a család és a munka között. A pár három közös gyereknek és három közös cégnek adott életet. Nevükhöz fűződik a GOLF.com, a Buddy Media és a U-Wire megalapítása. Kass egyébként a terhessége alatt sem tétlenkedett, miközben második gyermekét várta, az ő fejéből pattant ki a GOLF.com cég ötlete, amelynek várandóssága alatt ő volt az ügyvezető igazgatója is.

Kass Lazerow és férje, Michael Forrás: Instagram/kasslazerow

Pia Mancini

Pia Mancini argentin nőjogi és emberi jogi aktivista, munkatársaival együtt fejlesztette ki a DemocracyOS nevű internetes platformot, amely lehetővé teszi, hogy a polgárok kifejtsék véleményüket a politikai képviselőik felé, és aktuálpolitikai ügyekben érdemi konzultáció legyen a döntéshozók és a döntések által érintett lokális közösségek között. Pia politológusként végzett, korábban dolgozott már politikai szakemberekkel, részt vett politikai kampányokban, de mindig is úgy gondolta, hogy a politikai intézményrendszer felett egyszerűen eljárt az idő. Ezért gondolkozott egy olyan applikáción, amellyel megreformálhatják az elavult rendszert. Munkája mellett Pia boldog kismama is, néhány hónapja adott életet kislányának.

Pia Mancini Forrás: Facebook/Pia Mancini

Támogatott tartalom

Hollywoodi szülők és fura gyereknevelési szokásaikhttp://www.life.hu/csalad/20161111-hollywoodi-szulok-meglepo-gyereknevelesi-szokasai.htmlA gyereknevelés az egyik olyan téma, amiről mindenkinek megvan a véleménye, és amivel kapcsolatban mindenki okosabbnak és tapasztaltabbnak gondolja magát a másiknál. Az alábbi hollywoodi anyukáknak és apukáknak azonban mondhat bárki bármit, csak a számukra legszimpatikusabb elvek mentén hajlandóak nevelni gyerekeiket. CsaládNorthfotoA nap, amikor véget ért a házasságom: "Ami addig felépült, újra kártyavárként omlott össze"http://www.life.hu/csalad/20161025-a-nap-mikor-veget-ert-a-hazassagom-megcsalt-ferj-tortenete.htmlÚjabb megcsalás, ahol újfent a mobiltelefon szolgált bizonyítékul, ám ezúttal a feleség volt a hunyó. Múlt heti felhívásunkra ismét klaviatúrát ragadt egy olvasónk, és őszintén vallott nekünk a házasságában fellépő problémákról. Család--Van egy kis spórolt pénzed? Mutatjuk, mibe érdemes befektetnedhttp://www.life.hu/csalad/20161028--megtakaritasi-lehetosegek-mibe-fektesd-a-sporolt-penzed.htmlMa, a Takarékossági Világnap alkalmából segíteni szeretnénk kicsit azoknak, akik szeretnének ugyan megtakarítani, de még nem tudják, hogy mibe is fektessék a pénzüket. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a legfontosabb, legelterjedtebb lakossági megtakarítási lehetőségeket. Család--Egyszerű, mégis működőképes takarékoskodási praktikákhttp://www.life.hu/csalad/20161028-egyszeru-sporolasi-takarekoskodasi-praktikak.htmlA takarékoskodás nem feltétlenül pénz, sokkal inkább döntés kérdése. Nem a félretett összeg nagysága a legfontosabb, hanem az, hogy igenis szánd rá magad, és próbálj meg havonta egy kis pénzt „eldugni magad elől”. Hidd el, később még jól fog jönni! Család--Hány gyereknek kell még meghalnia? - Fegyvertartás Amerikábanhttp://www.life.hu/csalad/20161026-egyesult-allamok-legalis-fegyvertartas-egymast-gyilkolo-gyerekek.htmlEgy, a Missouri és Illinois államokban élő szülők körében végzett felmérés szerint a megkérdezett családok körülbelül fele tart otthon lőfegyvert. Ez a bizonyos családi fegyver pedig sokszor rossz kezekbe kerül: 2016 első felében minden másnap meghalt egy gyerek fegyverbaleset következtében. Az amerikaiak többsége ennek ellenére sem akarja a fegyvertartás szigorítását. Család--Sztárházasságok több évtizedes korkülönbséggelhttp://www.life.hu/csalad/20161028-sztarhazassagok-extra-korkulonbseggel.htmlA kor nem számít - mondják az okosok. És valóban: a következő párok között van, hogy több évtizednyi a korkülönbség, mégis köszönik szépen, boldogan élik mindennapjaikat. De azért persze olyanra is akad példa, aki egy idő után öregecske feleségét inkább friss húsra cserélte. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.