Bérelj, ne vásárolj - Ezért éri meg a lakásbérlés

Forrás: Thinkstock -
vásárlás lízing2016 ingatlan bérlés otthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idehaza még mindig megszállottan vonzódunk a saját tulajdonhoz: akkor érsz valamit, ha van saját autód és mellé saját lakásod. Ez az elgondolás pedig egészen egyszerűen hülyeség. Több szempontból is sokkal kényelmesebb lehet, ha nem birtokolsz, hanem "csupán" bérelsz. 

Érdekesség, hogy külföldön már régóta felismerték az ingatlanbérlés előnyeit: Franciaországban, Németországban vagy épp Japánban például az emberek mindössze felének van saját tulajdonú otthona.

Ingatlant is lízingelhetsz! Forrás: Thinkstock

Tudtad? Ingatlant is lízingelhetsz!

Az ingatlanlízingnek két fajtája van:

zárt végű: ennél a formánál a futamidő végén, az utolsó lízingdíj megfizetése után a lízingbevevő automatikusan megszerzi a lízingelt ingatlan tulajdonjogát.

nyílt végű: a lízingbevevő az utolsó lízingdíj megfizetésével élhet a vevőkijelölési jogával, azaz saját maga, vagy az általa megjelölt harmadik személy a maradványérték megfizetésével megvásárolhatja az ingatlant.

Légy mobilis, légy rugalmas!

A lakásbérlés nem "köti röghöz" a lakókat, így könnyebben mozdulhatsz rá például egy olyan álláslehetőségre, amely esetleg az ország másik részében van. Könnyebben válthatsz és változtathatsz életeden, ami nem csak a munka szempontjából fontos.

A lakásbérlők új élethelyzetükhöz is sokkal könnyebben tudják otthonukat igazítani. Lehet, hogy most még egy ízig-vérig Carrie Bradshaw-féle szingli lakásban képzeled el magad, de lehet, hogy holnapután életed szerelmével találkozol... Egészen más otthonban képzeled el magad egyedül, kettesben és egy többgyerekes família tagja ként, ugye?

A bérléssel könnyebben, gyorsabban találhatsz aktuális helyzetednek megfelelő ingatlant.

A lakásbérlők új élethelyzetükhöz is sokkal könnyebben tudják otthonukat igazítani Forrás: Thinkstock

Elintézik helyetted

Az ad-hoc felmerülő mindennapi gondok esetében is jobban jöhetnek ki a lakásbérlők. CSerélni kell a vízórát? Beázott a fürdőszoba? Elromlott a hűtő? Ha lakást bérelsz, az ilyen problémák miatt nem kell fájjon a fejed. Nem kell szerelő után rohangálnod, nem kell ügyintézned és ami egyáltalán nem elhanyagolható: nem kell fizetned!

A felújítási, garanciális, javítási problémák vagy például a mérőórák cseréje is a tulajdonost terhelik. Nem kell váratlan kiadásoktól rettegned, hacsak nem te magad okoztad a kárt.

Támogatott tartalom

Egy anya vallomása, aki elveszítette a fiáthttp://www.life.hu/csalad/20161207-egy-edesanya-levele-halott-fiahoz.htmlA The New York Times-ban meg jelent meg az alábbi levél, amelyben egy édesanya arról vall, miként volt képes tovább élni azok után, hogy elveszítette a fiát. Szívszorító sorok következnek. CsaládThinkstockA szülőség sokkoló oldala: egyedülálló anyasághttp://www.life.hu/csalad/20161205-az-egyedulallo-anyasag-oldalai.htmlAz egyedülálló anya státusz nem egy hangzatos cím, amivel az ember dicsekszik. Elhangzásakor inkább sajnálatot vált ki, mintsem elismerést. Ám két ember helyett helytállni, közben pedig megmaradni a saját szerepünknél, rendkívül nehéz feladat, amely több pozitív támogatást érdemelne. CsaládThinkstockA házasságnak még a vallás sem tud gátat szabni – Így csereberélik hitüket a sztárokhttp://www.life.hu/csalad/20161202-hiressegek-akik-vallast-valtottak-a-hazassaguk-miatt.htmlMi történik, ha két eltérő vallást gyakorló híresség egymásba szeret? A hőn áhított házasságért még a hitüket is hajlandóak sutba dobni. Jobb esetben aztán boldogan élnek, míg meg nem halnak, rosszabb esetben viszont a válás után a vallást váltó fél szépen visszakullog eredeti gyülekezetéhez. Család--A stresszes kismama szilánkokkal hinti gyermeke útját?http://www.life.hu/csalad/20161128-az-anya-es-a-gyerek-viszonya-es-annak-hatasao-a-magzati-korban.htmlGyermekünkkel szemben tanúsított magatartásunk, a rá mutató érzelmi hatásunk nem a baba megszületésével kezdődik. A pici magzatkorában is elszenvedhet olyan károkat, melyek később szinte bombaként robbanhatnak. Család--A nap, amikor véget ért a házasságom: "Bűntudatom volt, amikor befeküdtem a férjem mellé"http://www.life.hu/csalad/20161111-a-nap-amikor-veget-ert-a-hazassagom-sorozat-amikor-a-feleseg-lepett-felre.htmlA következő levélírónk - a korábbi történetekkel ellentétben - nem az elhagyott fél szempontjából meséli el házassága végét. Ebben az esetben ő volt az a fél, aki véget vetett addigi közös életüknek. CsaládThinkstockAz internet újgenerációs rémei: az anyákhttp://www.life.hu/csalad/20161115-anyatipusok-az-interneten.htmlÓ, igen. Az internet, kérem, fegyver, altató, extasy, heroin és antidepresszáns. Ki mire használja, kinek mire van szüksége épp. Egy anya, aki kiaknázza a benne rejlő egészséges lehetőségeket, csak nyerhet, de akit beszippant a virtuális társasági élet, az elveszik, és rémmé változik. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.