Mennyei ünnepi desszertek pillanatok alatt – Három egyszerű recept

Forrás: Thinkstock -
karácsony sütés-főzés recept előkarácsony2016 desszert ünnepek sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlan vendégek? Édességért könyörgő gyerkőcök? Ha az ünnepi rohanásban valami gyors, mégis isteni desszertet szeretnél összeütni, válassz egyet az itt felsorolt finomságokból. Nagyok és kicsik is imádni fogják!

Almás muffin mézzel megbolondítva

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 pohár kefir
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 1 alma
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz
  • reszelt citromhéj
Almás muffin Forrás: Thinkstock

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonát és a darált diót/mandulát egy edényben, egy másik edényben pedig a tojást, a cukrot, a tejet, a mézet és a kefirt. A két edény tartalmát keverd össze, és adj hozzá reszelt almát és reszelt citromhéjat. Az így kapott tésztát oszd el a muffinformákban, és 180 fokon süsd tűpróbáig.

Egy bögre narancsos álom

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tejföl
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 narancs
Narancstorta dióval Forrás: Thinkstock

A narancs kivételével keverd össze a hozzávalókat. A narancs héját reszeld le, a húsát pedig vágd apróra, majd keverd bele a masszába. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben 20 percig süsd. Az elkészült bögrés sütidet díszítheted dióval vagy mandulával.

Aszalt szilvás csokicsoda

Hozzávalók:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 6 tojás
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl édes vörösbor
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
Csokicsoda Forrás: Thinkstock

Az aszalt szilvát vágd apró darabokra, és egy órára áztasd be a langyos vörösborba. A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját a porcukorral keverd habosra. A csokoládét olvaszd meg gőz felett, és a megolvasztott csokihoz keverd hozzá a cukros tojássárgáját és a lecsepegtetett szilvát. A tojásfehérjéhez adj egy csipet sót, és verd kemény habbá, majd lassan keverd a csokoládés krémhez. Az így kapott masszát pár órára tedd a hűtőbe, végül tejszínhabbal a tetején tálalhatod is.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.