Magyar Tudományos Akadémia baba kérelem név
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben az évben is akadtak olyan szülők, akik nem akartak "hagyományos" nevet adni a gyermeküknek. 

2016-tól anyakönyvezhetők például a Maminti és Nilüfer lánynevek, és pár év múlva kis Bentlik és Nérók is szaladgálhatnak majd az óvodákban. A 24.hu összeállításából kiderül, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetét idén is ellepték a kérelmek. Nézzük, melyek voltak a legmeglepőbbek.

Cukorka vagy Gyémi legyen a neve? Thinkstock

Íme a 2016-ban visszautasított lány- és fiúnevek:

Lánynevek:

Cukorka
Fenyő
Főni (a Főnökből)
Gyémi (a Gyémántból)
Havadisa
Sziszi
Táblácska

Fiúnevek:

Ádmány
Balaton
Jinx
Zété

Íme, az elfogadott nevek:

Lánynevek:

Ánfissza
Jáel
Lencsi
Lotta
Maminti
Médeia
Náni
Nilüfer
Nurbanu
Szítá

Fiúnevek:

Bentli
Dorel
Gáber
Levin
Néró
Rikó
Sét
Zev

Te adnál különleges nevet a gyermekednek?

Szülők kontra szilveszter: kiütéses győzelem a vendégnek?http://www.life.hu/csalad/20161226-anyakent-szilveszterkor-buli-vagy-gyerekek.htmlAz anyáknak - és persze az apáknak - a szilveszter sem egyszerű történet. Ha el is jutnak egy igazi óévbúcsúztató partiba, az sem működhet úgy, mint régen. Ám az otthon töltött 31-e sem minden esetben olyan nyugodt, mint azt hinnénk. CsaládThinkstockJaksity Kata és férje különváltak, de a karácsonyt együtt ünnepeltékhttp://www.life.hu/csalad/20161227-egyutt-unnepelte-a-karacsonyt-jaksity-kata-es-volt-ferje.html22 év után döntött úgy Jaksity Kata és férje, hogy elválnak egymástól útjaik. Hiába élnek azonban külön, a karácsonyt egy családként ünnepelték a gyerekekkel. CsaládFotó: Zsigmond László/Life.huGyörgy herceg és Sarolta képei a legszebb karácsonyi ajándékokhttp://www.life.hu/csalad/20161225-vilmos-es-katalin-vasarnap-delelott-elmentek-a-bucklebury-i-misere.htmlMint ismeretes, idén Vilmos herceg és családja komoly döntést hoztak. Katalinnal és a csemetékkel ugyanis távol maradtak a szokásos királyi karácsonyi ünnepségről, hogy a Middleton családdal töltsék az év legmeghittebb napjait. Ettől függetlenül vasárnap délelőtt elmentek a buckleburyi misére. Család--Folytatódik a botrány: Brad Pitt ügyvédei beszóltak Angelina Jolie-nakhttp://www.life.hu/csalad/20161224-folytatodik-a-botrany-brad-pitt-ugyvedei-beszoltak-angelina-jolie-nak.htmlA válási botrány karácsony közeledtével sem csitul, sőt egyre nagyobb lesz. A sárdobálás folytatódik a két színész között.Család--Jakupcsek gyerekei a szerelmeikkel ünnepelnekhttp://www.life.hu/csalad/20161223-jakupcsek-fiai-lelepnek-karacsonykor.htmlJakupcsek Gabriella elárulta, hogy a fiai idén nem csak vele fogják tölteni az ünnepeket. Család--Elhagyja gyermekei anyját a Sherlock sztárja, Martin Freeman http://www.life.hu/csalad/20161222-elhagyja-gyermekei-anyjat-martin-freeman.htmlHosszú évek után elhagyja feleségét a Sherlock című sorozat sztárja, Martin Freeman. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.