Damu Roland magához akarja venni kislányát: feljelentette a gyámokat

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
gyám Damu Roland feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland kislányát volt feleségének nővére neveli, a nagymama segítségével. Damu Roland azonban úgy véli, nincs jó helyen a gyermek. Szerinte a nagymama részeges, ezért megette a szükséges lépéseket.

Még nincs egyéves Damu Roland és Damu Edina közös kislánya, mégis rengeteg dolgon kellett keresztülmennie. Édesanyja a terhesség alatt is alkoholizált, ezért egy hónappal előbb jött világra a kislány. Az alkoholproblémái miatt nem kerülhetett Edinához a gyermek, Damu Rolandhoz pedig azért nem, mert színészházban lakott. Damu eleinte azt szorgalmazta, hogy intézetbe kerüljön a kicsi, mert nem tartotta megfelelőnek a körülményeket Edina nővérénél.

Damu Roland magához akarja venni kislányát Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A kicsi végül mégis Edina nővéréhez került, és a nagymama is segít a felügyeletében, de a színész szerint nincs jó helyen a gyermek. Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult a gyámok ellen, ami elvileg már le is zárult: nem találták megalapozottnak a vádakat. Az ügyben Damu is nyilatkozott, szerinte a nagymama viselkedése nem megfelelő. "Mindenki tudja, hogy a kislányom azért lett koraszülött és került ideiglenes gyámságba, mert az anyja hét hónapig folyamatosan ivott. December 26-án elmentem a húgommal és a barátnőmmel Majáért taxival, hogy egy kicsit velünk is ünnepeljen.

Az anyósom lejött és részegen ordított. Olyan részeg volt, hogy nem ismerte meg a húgomat"

- mondta a Borsnak a színész. A nagymama azonban másként emlékszik: azt hitte újságírók érkeztek, ezért kezdett el kiabálni és megszédült az idegességtől. Szerinte Damu Roland csak kitalálta, hogy részeg volt.

Damu Roland biztonságban akarja tudni gyermekét Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A színész a lapnak azt is elmondta, hogy még nem zárult le a nyomozás, valamint leszögezte, hogy magához akarja venni a gyermeket. "Minden feltétel adott. Napokon belül elkészül a gyámügy helyszíni tanulmánya. És én vagyok az édesapja.

Nem igaz, hogy nincs munkám és az sem, hogy színészházban lakom.

Három darabban játszom, szinkronizálok és a párommal élek együtt. A hivatalban vannak a jövedelemigazolások, minden papír arról, hogy fizetem a gyerektartást.

Azt szeretném, ha a lányomnak boldog, békés gyerekkora lenne, hogy biztonságban nőjön fel.

Nem alkoholtól bűzlő emberek közt. Addig nem nyugszom, míg nálam nem lesz a lányom" - mondta a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.