Az orosz közösségi oldalon öngyilkosságra buzdítják a fiatalokat

Forrás: Dreamstime -
öngyilkos orosz öngyilkosság közösségi oldal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi oldalakon különböző "halálcsoportokban" veszik rá a tiniket az öngyilkosságra, egyre több áldozata van az orosz közösségi médiában terjedő végzetes "játéknak". A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, hogy mielőbb megállítsák a tiniket halálba kergető embereket.

Két lány vasárnap este ugrott le a 14. emeletről, egy másik, 15 éves fiatal az ötödikről, míg egy 14 éves lány pedig a vonat elé ugrott. A halálesetekben egy a közös:

valószínűleg mindegyiküket a közösségi oldalon működő valamelyik halálcsoport kergette öngyilkosságba.

A Facebook orosz megfelelőjén, a VKontakte nevű oldalon több olyan csoport is létezik, melyek arra biztatják a fiatalokat, hogy oltsák ki az életüket.

Öngyilkosságba kergetik a tiniket - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Közülük a 15 éves Julia Konstantinova, és a 16 éves Veronika Volkova öngyilkosságát állítólag két fiú rögzítette is, őket a rendőrség már őrizetbe vette.

Több ilyen csoport is létezik, ezekben állítólag rengeteg olyan feladatot kell végrehajtaniuk a tagoknak, amivel önmagukat bántják:

kék bálnát kell karcolniuk a testükre, horrorfilmeket kell nézniük, hajnalban kell felkelniük, a betetőzés pedig az öngyilkosság. A helyzet annyira elfajult, hogy a hatóságok már a szülőket figyelmeztetik arra, fokozottan figyeljenek oda a gyermekeikre, mert még a rendezett családi háttérrel rendelkező fiatalok is áldozatául eshetnek a kikényszerített öngyilkosságnak. A Metro szerint tavaly 130 gyerek halt meg emiatt. Ugyanis nagyon sok tini küzd problémákkal, a csoportok adminisztrátorai pedig ezt fordítják a fiatalok ellen.

A leszbikus pár mindkét tagja szoptatja a közös gyermeküket - Fotó!http://www.life.hu/csalad/20170301-a-leszbikus-par-mindket-tagja-szoptatja-a-kozos-gyermekuket.htmlLeszbikus párt fényképezett Lacey Barratt fotós, aki egy különleges helyzetben örökítette meg őket. A két anyuka felváltva szoptatta a gyermekét, ami számukra természetes, az átlagember számára pedig teljesen szokatlan. Család--Magyar bébiszittere rázhatta halálra az angol csecsemőthttp://www.life.hu/csalad/20170301-magyar-bebiszittere-razhatta-halalra-az-angol-csecsemot-t-viktoria.htmlAz angol ügyészség szerint T. Viktória halálra rázta a 10 hónapos Joshuát, aki ennek következtében agyvérzést kapott, és meghalt. Család--Sztárapukák és eltitkolt szerelemgyerekeikhttp://www.life.hu/csalad/20170224-sztarapukak-es-eltitkolt-gyerekeik.htmlA legtöbb esetben a sztárbabák születését elképesztő médiafigyelem övezi. A híres anyukák és apukák közösségi oldalaikon és az újságok címlapjain mutogatják szemük fényét. Vannak azonban olyan esetek is, amikor a celebcsemete születését a híres anyuka annyira titokban tudja tartani, hogy arról még a gyerkőc apukája sem szerez tudomást. CsaládAFP"Apu, már halott vagy?" - kisgyerekek legrémisztőbb beszólásaihttp://www.life.hu/csalad/20170223-a-legremisztobb-dolgok-amiket-gyerekek-mondtak.htmlA gyerekek gyakran szoktak fura, vicces dolgokat mondani, aranyköpéseket, amiket aztán az egész család évekig emleget. A mókás beszólások mellett azonban tudnak rémisztő pillanatokat is okozni, olyanokat, amiktől a szülőknek még a hátán is feláll a szőr. A következő rövid, rémes történeteket a Reddit nevű közösségi oldalon osztották meg egymással a felhasználók. CsaládOrigoHarry herceg féltékeny Vilmos családi életére http://www.life.hu/csalad/20170223-harry-herceg-irigyli-batyja-csaladi-eletet.htmlNem is gondolnánk, hogy boldog párkapcsolata ellenére Harry mégis a bátyja családi életére irigy. Család--Hatalmas mellekkel sokkol Jenna Jameson, a terhes expornósztárhttp://www.life.hu/csalad/20170223-hatalmas-mellekkel-sokkol-jenna-jameson-terhes-ex-pornosztar.html2016 augusztusában jelentette be Jenna Jameson, hogy terhes, harmadik gyermekét várja. Állapotáról több fotót is megosztott az Instagramon. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.