Charlie Sheen gyerektartás tartásdíj válás Paul McCartney Eddie Murphy Hollywood Britney Spears
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerektartást a szülő jövedelme alapján állapítja meg a bíróság, így érthető módon, akiknek jobban megy a szekér, többel kötelesek hozzájárulni gyermekük neveléséhez. A hollywoodi hírességeknek általában elég jól megy az a bizonyos szekér, nem meglepő hát, hogy válás után milliós nagyságrendű összegekkel kell az exüket és csemetéjüket támogatniuk.

Charlie Sheen – 110 000 dollár

Hollywoodban jelenleg Charlie Sheen fizeti a legmagasabb tartásdíjat, két anyukának, kettő-kettő gyerkőc után. Az exfeleségei Denise Richards és Brooke Mueller havonta fejenként 55 ezer dollárt kapnak, ami átszámolva majd' 16 millió forintnak felel meg. Havonta tehát 110 ezer, azaz évente 1,32 millió dollárt kell kicsengetnie.

Denise Richards, Charlie Sheen és Brooke Mueller Forrás: AFP

Eddie Murphy – 59 950 dollár

Amikor az egykori Spice Girl, Melanie Brown (Mel B) bejelentette, hogy a szíve alatt hordja Eddie Murphy nyolcadik gyermekét, a színész első reakciója az volt, hogy tagadta az apaságát, de a kislány születése utáni DNS-vizsgálat végül bizonyította Mel B igazát. A vizsgálat után Mel B bíróságra vitte az ügyet, úgy volt vele, hogy ha már a nem túl lelkes apuka nem kíván részt venni a kislány nevelésében, legalább havi apanázst fizessen nekik. A bíró pedig havi 59 952 dollárt, azaz nagyjából 17 millió forintot ítélt meg.

Eddie Murphy, Melanie Brown és a közös babájuk Forrás: AFP

Paul McCartney – 70 000 dollár

Paul McCartney a listán szereplő többi apukához képest jól járt, neki ugyanis nem havonta, hanem évente kell 70 000 dollárt, azaz körülbelül 20 millió forintot kifizetnie. Havonta mindössze 1,7 millió forintnak megfelelő összeget, azaz 6000 dollárt fizet volt feleségének, Heather Millsnek a közös lányuk, Beatrice McCartney után. Az asszony egyébként nem is volt túl elégedett a bírói döntéssel, anno így nyilatkozott a People magazinnak: „Ez nyilvánvalóan azt jeleni, hogy amíg az apja első osztáyú életet él, addig Beatrice csak másodosztályút érdemel.”

Paul McCartney és Heather Mills Forrás: AFP

Britney Spears – 20 000 dollár

Az apukák után egy anyuka is helyet kapott a listán. Kevin Federline egy átlagos, ismeretlen táncos volt egészen addig, míg 2004-ben össze nem jött Spears kisasszonnyal. A szerelemből házasság lett, két gyerekük is született, majd el is váltak. Ez időben az énekesnő nem volt túl jó formában, idegösszeomlást kapott, a bíróság pedig úgy ítélte meg, hogy nem lenne képes ellátni a gyerekeit, és elvették tőle a fiúk felügyeleti jogát. Később a helyzet tovább súlyosbodott, Spears láthatási jogát is több hónapra felfüggesztették. 2008. januártól júliusig Federline lett a gyerekek egyedüli nevelője. A helyzetük azóta már normalizálódott, Spearsnek azonban azóta is fizetnie kell exférjének. Az énekesnő havi 20 ezer dollárt, azaz 5,8 millió forintot fizet gyerektartásra, emellett pedig havi 15 ezer dollárt, azaz 4,4 millió forintot „férjtartás” gyanánt.

Britney Spearsnek nemcsak gyerek-, hanem férjtartást is kell fizetnie Forrás: AFP

Sean „P. Diddy” Combs – 41 782 dollár

Diddy is egy igazi rekorder, New York állam eddigi történetében ugyanis senkire nem szabtak még ki olyan magas tartásdíjat, mint rá. Exbarátnőjétől, Kim Portertől született gyereke után anno a bíróság havi 20 ezer dollárt állapított meg. Amikor azonban a döntés született, Diddy már egy másik exének, bizonyos Misa Hyltonnak is fizetett gyermektartást, havi 5000 dollárt, ami ugye igencsak elmaradt az újonnan megállapított díjtól. Így a bíróság egy új döntésével összehangolta a két összeget, aminek eredményeképp a rappernek a két anyának összesen közel 42 ezer dollárt, azaz 12 millió forintot kell fizetnie.

Misa Hylton és Kim Porter P. Diddy oldalán Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.