Szerető családba került torz külsejű háziállatok

kutya állatmentés háziállat sérült macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világszerte több millió gazdátlan kutya és macska tengeti életét a menhelyeken vagy az utcán. Ezeknek az állatoknak nincs könnyű dolguk, hiszen sok ember sajnos még ma is inkább tenyésztőtől vagy szaporítótól vásárol magának háziállatot, ahelyett, hogy örökbe fogadna. Ha pedig egy kóbor állat valamilyen testi deformitásban is szenved, betegsége csak tovább csökkenti esélyét egy szebb és boldogabb életre. Az alábbi cicákra és kutyákra mégis rámosolygott a szerencse, furcsa külsejük ellenére új szerető otthonra találtak.

Az olló mancsú cica

A kétéves Lobstah nevű cicát egy San Franciscó-i pár, bizonyos John és Leda Bigelow fogadta örökbe. A macskára nagyon elhagyatottan és jó néhány egészségügyi problémával találtak rá az utcán. Sérülései mellett a legszembetűnőbb az eldeformálódott, kicsit ijesztő mancsa volt, ami úgy néz ki, mintha egy rák ollója lenne. Torz végtagja azonban szerencsére nem riasztotta el megmentőit.

Lobstah, az olló mancsú cica Forrás: Facebook/Leda Bigelow

Mielőtt új családjához kerülhetett volna, Lobstah egy életmentő műtéten is átesett a belső szervi problémái miatt, ám ma már makkegészségesen és boldogan éli életét új családjában.

A ferde fejű kutyus

Picasso, a 10 hónapos pitbull-corgi mix nem is olyan régen még halálsoron várta egy kaliforniai menhelyen az eutanáziát, ma már viszont igazi netes celebként tündököl.

Picasso születési rendellenessége miatt a felső és alsó állkapcsa ellenkező irányba fordult, ami bár az evés közben egy kis problémát okoz neki, de nem jár semmilyen egyéb hátránnyal.

A kutyus és testvére, Pablo egy szaporítónál született, aki, mivel nem tudott túladni rajtuk, egy menhelyre vitte őket. A kutyák a menhely altatási listájára kerültek, ahonnan csodával határos módon egy állatmentő egyesület jólelkű önkéntese mentette meg őket. Liesl Wilhardt azonnal beleszeretett a fura fejű kutyába, és amint megtudta, hogy altatásra vár, az egyesület nevében azonnal elhozatta Picassót, és vele együtt Pablót is.

Picassónak még át kell esnie egy műtéten, hogy eltávolítsák a szájpadlását nyomó fogát, utána viszont testvérével együtt új családjukhoz költözhetnek.

A szerencsétlen utcamacska

Gülümser mindössze négyhetes volt, mikor egy hétéves kislány rátalált Isztambul utcáin. A cica nagyon súlyos állapotban volt, a különböző fertőzések, férgek és atkák teljesen eldeformálták az arcát. A kislány az utcán sétálva halotta meg a keserves nyávogást, amit követve egy szemétkupac alján talált rá a beteg kisállatra. A lány nem habozott, hazavitte a cicát, hogy állatorvos apja segíthessen rajta.

A család magához vette az állatot, akire ma már szinte rá sem lehet ismerni. A kislány adta neki a Gülümser nevet, amit azt jelenti, hogy "mindig mosolygós".

A szomorú szemű cica

2016 nyarán BenBen, a szomorú szemű vörös cica egy állatmenhelyen várt az altatásra. BenBen súlyos sérülésekkel került a menhelyre: a gerince törött volt, számos súlyos seb borította a testét, a füle szét volt szaggatva. A rossz állapotban lévő macska nem evett és nem ivott, teljes megadással várta a halált. Egy állatklinikán dolgozó nőnek azonban megesett rajta a szíve, és néhány nappal a kijelölt altatás előtt magához vette a macskát. Bár az állatorvosok azt mondták, hogy nagy valószínűséggel BenBen sosem fog tudni újra járni, a cica rácáfolt a borús jóslatokra.

BenBen, a szomorú szemű cica Forrás: Facebook/Benjamin Button

A macska állapota új, szerető családjában rohamosan javulni kezdett, ma már nemcsak hogy járni tud, de ugrál és játszadozik is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.