Madeleine McCannt a Facebook segítségével találnák meg

Forrás: Getty Images -
Facebook Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nyugalmazott nyomozó szerint, ha Madeleine McCann életben van - és nincs bizonyíték arra, hogy nincs -, akkor az interneten is fent kell lennie a képének valahol. Mick Neville bízik abban, hogy a Facebook arcfelismerő szoftvere segíthet a kislány megtalálásában.

Mick Neville nyugalmazott nyomozó hisz abban, hogy Madeleine McCann életben van, és úgy véli, kell lennie az interneten valahol képnek a 10 éve eltűnt gyerekről. Ha ez így van, a Facebook élvonalbeli arcfelismerő szoftverével könnyen meg lehetne találni, hogy hol is van ő pontosan.

A Facebook segítségével megtalálható Madeleine McCann? Forrás: Getty Images

A nyomozó szerint ez lehet a kulcs a kislány megtalálásához, hiszen a közösségi oldal a feltöltött képek alapján felismeri azokat, akik a fotón szerepelnek anélkül, hogy bejelölnénk őket - írja a The Sun. A képek felhasználásával még mindig van lehetőség arra, hogy megtudjuk, mi történt Madeleine McCann-nel.

A kislány szeme ráadásul különleges, így nem lenne nehéz a képek alapján kiválasztani, melyik is lehet ő.

A Facebookon kívül bevetnének olyan szakembereket is, akik profik az arcfelismerésben. A nyomozó úgy véli, valahol lennie kell képnek a kislányról, ha máshol nem, hát a biztonsági kamerák felvételein. Ha viszont emberkereskedők rabolták el, és már egy családnál él, biztosan használja a közösségi oldalakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.