Súlyosan beteg kislány mutat példát önzetlenségből és emberségből

Forrás: Facebook/Gyöngy-Virág -
igaz történet állatmentés gyógyíthatatlan beteg gyöngyvasalás beteg gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már 4 év telt el azóta, hogy megírtuk Málna és Virág történetét. Mindkét kislány, az úgynevezett hyper IgE szindrómában szenvednek, ezek a betegek általában nem érik meg a felnőttkort. Ám ez két kis harcos és családjuk példaértékű életigenlésről tesz tanúbizonyságot nap mint nap. Sőt még ők segítenek másoknak! Horváth Bálinttal, a kislányok nevelőapjával beszélgettünk arról, hogy miként képes egy súlyosan beteg kislány önzetlen és boldog lenni.

2013 óta két irányba indult el a lányok állapota. Málna akkor esett át a csontvelő-átültetésen, és az állapota javult, alapbetegségének kezelése jó eredményeket hozott, de végső eredményt öt év tünetmentesség után adhatnak ki. Málna példamutatóan kitartó, és nem véletlen alakult így a sorsa. Virág esetében ez kicsit másképp zajlott, mert nála előrehaladottabb állapotban tartott a betegség, így az Ő esetében a csontvelő-transzplantáció nem volt végrehajtható. Multiplexes agytályogja volt, és akkor még azt mondták, a tolószékből nem tud majd felállni. Ehhez képest sokat javult az állapota, felállt a székből, és "csak" féloldali bénulás maradt vissza. Alapbetegségét csak szinten tartani tudják folyamatos gyógyszerezéssel, kórházi kezelésekkel.

Virág és Málna 2013-ban Forrás: Horváth Bálint

Hyperimmunoglobulin E szindróma

Veleszületett immunhiányos betegség. A betegek többségénél a szervezetben abnormálisan működnek az úgynevezett falósejtek – ezek a baktériumokat hatástalanító és elpusztító fehérvérsejtek. A fertőzések elsősorban a tüdőben, a bőrben, ízületekben vagy más szervekben jelenhetnek meg, leggyakrabban tályogok formájában. A betegek java részénél gyengék a csontok, allergiás tünetek jelentkeznek, eldeformálódhat az arc. Kimenetele bizonytalan, csak a tünetek kezelésére van mód, a teljes gyógyulásra nincs.

Nem zárkóznak el a világ elől

Miért is tennék, hiszen két vidám kislányról van szó. Próbálják a lehető legjobban kiaknázni a lehetőségeiket. „Málna első osztályban volt először közösségben, és most végezte a negyediket, beilleszkedett, vannak barátai, és jól tanul. Virág a betegsége miatt magántanuló, de az online lehetőségeknek köszönhetően barátnőivel tud beszélgetni."

Önzetlenség és példamutatás

Virág egy különleges hobbival tölti idejét, immár 2 éve; gyöngyökből rak ki díszeket - rendkívül változatos formákban, vidám témákban -, amelyeket vasalóval egybeolvasztanak, és így születnek meg a 2D-s alkotások. Családja szerette volna megmutatni a nagyközönségnek is a kislány kreatív énjét, ezért létrehoztak egy Facebook-oldalt, amely a hobbija és a neve keresztezéséből Gyöngy-Virág lett.

Virág gyöngyökből rak ki díszeket Forrás: Facebook/Gyöngy-Virág

A kislány nagyon sok időt tölt gyöngyözéssel, hiszen ideje nagy részében otthon van. Bár gyakran kifogy a vasalható gyöngyökből, Virág mégsem árulja ezeket a szeretettel és törődéssel készült kedves gyöngyképeket, figurákat. Nem is számít adományokra és sajnálatra az oldal kapcsán. Ő egyszerűen csak élvezi, hogy időnként örömet csalhat más szemébe – akihez épp eljut egy-egy alkotása. A kislányra és hobbijára felfigyelt a Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület, akik közös munkára kérték fel. Ezzel különleges dologra mutat rá, mégpedig arra, hogy segíteni mindenki tud, legyen bármilyen helyzetben!

A Life.hu segít!

Mi a Life.hu szerkesztőségében azt valljuk, hogy a nyilvánosságnak hatalmas ereje van, és hisszük, hogy ha olvasóinknak lehetőségük van segíteni, akkor örömmel nyújtanak kezet a rászorulóknak. Oldalunkon ezentúl rendszeresen mutatunk majd be olyan nélkülöző családokat, akiknek a legapróbb támogatás is óriási segítség lehet. Ha bármiben szeretnél és tudnál is nekik segíteni, írj e-mailt az info@life.hu címre.

Virág azóta rendszeresen támogatja a magára hagyott, elárvult, magányos kutyákat; az egyesület számára készít gyöngyökből ajándékokat, az ezekből befolyt összeget pedig a fajtamentők teljes egészében a gazdátlan spánielekre fordítják.

Virág rendszeresen támogatja a magára hagyott spánieleket Forrás: Facebook/Gyöngy-Virág

Virág és Málna esete ékes példája annak, hogy van kiút a bajból, a lehetetlennek tűnő élethelyzetekből. A reményt őrizni, az életet pedig élni kell - kétségbeesés és félelem nélkül.

"Célunk mások motiválása és a példamutatás, ezért létrehoztunk egy oldalt – Tarts Velünk -, ahol konkrét dolgokban is tudunk segíteni; egészségmegőrzés, motiváció és az életigenlés."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.