Lezárult Czeizel Endre hagyatéki ügye: megegyeztek a felek

Fotó: Bielik István - Origo -
Czeizel Endre hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Czeizel Endre családjának sikerült megegyeznie végre arról, kinek mennyi jut a tudós hagyatékából. A genetikus szeretője azonban még nem lélegezhet fel, mert gyorsan gyanúsítottá válhat a spermabotrányban!

Czeizel Endre halála nagy fájdalmat okozott a családnak, és rengeteg fejfájást. A neves genetikus szeretője ugyanis szintén részesedni akart a hagyatékból, hiszen két gyermeke is született a tudóstól mesterséges megtermékenyítés útján, és Dóra úgy érezte, nekik is jár a vagyonból. Az akkori hírek szerint 100 milliót követelt a családtól.

Lezárult Czeizel Endre hagyatéki ügye Fotó: Bielik István - Origo

A Blikk információi szerint sikerült a feleknek megegyezniük a 400 millió forintot kitevő hagyaték sorsáról, ám arról nem szól a fáma, hogy kinek mennyi jutott. A genetikus barátnője, Dóra is elégedett lehet, de még nem lélegezhet fel, ugyanis a genetikustól született két gyermeke nemzése körüli vizsgálatok még nem zárultak le.

Magyarországon ugyanis egy férfi csak a házastársának vagy regisztrált élettársának ajánlhat fel spermát megtermékenyítés céljából,

Czeizel Endre viszont házasságban élt, amikor szeretőjének adományozta hímivarsejtjeit. Ezt tehát nem tehette volna meg, de nemcsak ő követett el törvénytelenséget, hanem Dóra is, valamint a beültetést végző intézmény. A nyomozás még nem zárult le, de ha megállapítják, hogy bűncselekmény történt, akkor Dóra lehet az egyik gyanúsított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.