Soma Mamagésa Szinetár Dóra abortusz Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több híresség is biztosította támogatásáról a Szinetár-Makranczi házaspárt, miután nyilvánosságra hozták, Down-szindrómás kisbabájuk született. Dóra arról írt a közösségi oldalon, hogy azért nem csináltatták meg a célzott vizsgálatot, mert a magzat elvétele nem volt opció. Soma Mamagésa a TV2 Mokkájában szólt hozzá a témához és megdöbbentő vallomást tett. 

"Egy gyermek petesejtből, spermiumból és lélekből áll. Ezek interakciója. Amikor úgy döntünk, hogy egy lelket visszaküldünk, annak következményei vannak. Itt gondolok akár egy abortuszra, vagy egy majdnem félidőben elvetetett babára" - kezdte. "Nekem volt abortuszom, és bizony nem kezeltem kellő tudatossággal azt, hogy visszaküldtem két lelket. Nem ítélek el senkit, csak azt mondom, hogy lélekben fel kell készíteni a nőt a továbbiakra" - tette hozzá.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.