Leányanyák, avagy a világ legfiatalabb szülei

leányanya szülő csecsemő gyermekanya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hagyományosan egy pár akkor vállal gyermeket, amikor érzelmileg és egzisztenciálisan is készen áll rá. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a baba korábban kopogtat. Ilyenkor két választása van a fiatalnak; elveteti vagy megszüli. Most megmutatjuk a legfiatalabb anyákat és apákat.

A leányanyák élete nagyon nehéz. Nem csupán a környezet megítélése sújthatja őket, de mivel még maguk is gyermekek, nem állnak készen ekkora felelősségvállalásra. Szerencsés esetben szüleik – az újdonsült nagyszülők – segítik a fiatalokat, kevésbé szerencsés helyzetben azonban egyedül kell boldogulniuk. A legtöbb esetben hamar odébbállnak az apák, így nem csupán leányanyák, hanem egyedülálló szülőkké is válnak.

Sajnos az is előfordul, hogy nem a felelőtlen szex, a védekezés hiánya okozza a terhességet. Sok fiatal anya erőszak áldozata lett.

A világ legfiatalabb szülei

Thuli Shaka maga is gyermek, ám hamar fel kellett nőnie, mivel 10 éves korában anya lett. Ki a kicsi apja? Nem más, mint Thuli anyjának barátja. A leányanya és kisbabája nevelőszülőkhöz került, miután a szülés komplikációmentesen lezajlott.

Thuli Shaka Forrás: Youtube

A bolgár Kordeza Zhelyazkova csupán 11 éves volt, amikor életet adott egy egészséges kisfiúnak. Állította, hogy az anyaság boldoggá teszi, és barátjával – aki 19 éves volt akkor – esküvőt is terveznek. Azóta otthagyta az iskolát, és segélyből élnek.

Kordeza Zhelyazkova Forrás: Twitter/Kordeza

A brit fiatal, Alleshia Gregson először 12,5 évesen, majd 14 évesen szült. Első gyermekét, egészen a terhesség végéig titkolta, még édesanyja előtt is. Végül a családi házban szülte meg fiát. A pici apját, a leányanya 10 hónappal a szülés után látogatta meg, ekkor fogant második gyermeke.

Alleshia Gregson gyermekeivel Fotó: Peter Powell

Furcsa rekordokat tartó anyák és babáik

Ezek az édesanyák nem tervezték, hogy bekerülnek a „legek" közé. Vágyaik, álmaik vezették őket, vagy csupán a véletlen műve, hogy felkerültek erre a listára. Egy azonban közös bennük: boldogok és imádják a gyermekeiket! Nézd meg a 9, rekordot tartó anyát.

Tressa Middleton 2006-ban, 11 évesen adott életet gyermekének, aki fiatal kora miatt nevelőszülőkhöz került. Tressa csak látogatási jogot kapott. A baba apja, a lány akkor 16 éves bátyja, aki – mint kiderült – évekig molesztálta húgát.

Tressa Middleton Forrás: Northfoto

A fiatalok - a 12 éves James Sutton és a 16 éves Sarah Drinkwater – mindenkit megleptek, amikor bejelentették, hogy gyermeket várnak. A döbbenet csak fokozódott, amikor kiderült, hogy nem egy, hanem két baba érkezik. A pár nem sokáig maradt együtt, útjaik hamar különváltak.

James Sutton és Sarah Drinkwater Forrás: People Magazine

Emma Webster 15 évesen került közelebb szomszédjához, az akkor még csupán 11 éves Sean Stewart-hoz. A kalandból egy egészséges kislány született.

Sean Stewart és Emma Webster kisbabájukkal Forrás: Imgur

Lina Medina esete, az egyik legmegdöbbentőbb a világon. Mindössze 5 éves volt, amikor egy egészséges kisfiúnak adott életet. Történetéről bővebben itt olvashatsz.

Lina Medina Forrás: bizarrepedia.com

Mum-Zi 8 éves kislány volt, amikor megszületett kisbabája.

Mum-Zi Fotó: Dr. John Kirk
Midlife krízis, avagy így fordulnak ki önmagukból a középkorúakhttp://www.life.hu/csalad/20171011-midlife-krizis-a-kozepkoruak-valsaga-kapuzarasi-panik.htmlA harmincas éveik végén járó nők és férfiak többsége már meghozta élete fontos és meghatározó döntéseit, ráállt egy útra. A gond ott kezdődik, ha egyrészt a járt út távolról sem egyezik a fiatalkori célokkal, másrészt nem sikerül új, leginkább belső fejlődést kijelölni. Ekkor üt be az a krízis, ami képes önmagából kifordítani az embert. CsaládOrigoBajkeverő kölkök - Amikor pár percre félrenézel; fotókhttp://www.life.hu/csalad/20171006-bajkevero-kolkok-par-percre-felrenezel-szulok-gyerekek-fotok.htmlSzerinted a fény sebessége a leggyorsabb dolog? Ha szülő vagy, akkor tudod, hogy nem. A gyerekek sokkal gyorsabbak, főként, ha valami rosszalkodásról van szó! Igazi katasztrófát képesek véghezvinni akár 2-3 perc alatt is. CsaládOrigoNem szeretnék öcsit! Én húgit akarok! - Amikor nem stimmel a baba nemehttp://www.life.hu/csalad/20171004-nem-szeretnek-ocsit-en-hugit-akarok-a-baba-neme-testverek-varandossag.htmlA kistestvér érkezése nem mindig jár felhőtlen örömmel, de most nem a testvérféltékenységgel fogunk foglalkozni. Gyakran már a pocaklakó neme is képes szélsőséges érzelmeket kiváltani a nagyobbnál. Miként kezeld, ha nem a vártak szerint alakulnak a dolgok? Ebben segítünk most. Család--Vállalhatatlan gyerekkori fotók, amelyekre nincs magyarázathttp://www.life.hu/csalad/20170928-erhetetlen-gyerekkori-fotok-vallalhatatlan-kepek.htmlGyerekkorából mindenki őriz olyan képeket, amiket nem szívesen mutogat másoknak. Sokan a dolog vicces oldalát fogják meg, és egyszerűen újrateremtik azokat. Ám a legtöbb ilyen a fotóalbumot rejtő doboz mélyére kerül. Szinte biztos, hogy a most következők is erre a sorsa jutottak... de mint tudjuk, semmi sem maradhat örökké rejtve. CsaládOrigoEgy apa, aki Instagram oldalával meghódította a szülők szívét – London Dadhttp://www.life.hu/csalad/20170922-egy-apa-instagram-oldala-szulok-london-dad-gyerekneveles-blog.htmlA London Dad, tulajdonképpen egy Wimbledonban élő apuka által felépített brand. Felesége, Alice, és két lányuk, Etta valamint Cat mindennapjait örökíti meg, de egy szimpla apás Instagram fióknál, Gregory Stanton sokkal többet hozott ki a közösségi média teremtette lehetőségből. Ismerd meg ezt a csúcs szuper apukát. Család--6 imádnivaló videó - Babák és kisgyerekek szökéseihttp://www.life.hu/csalad/20170822-6-imadnivalo-video-melyekben-babak-csecsemok-szoknek-kisagybol.htmlEzeket a videókat elnézve szinte hihetetlen, hogy a filmgyártók egyik szereplőt se kérték fel a Szökés következő évadának forgatókönyvírói posztjára. Ezek a gyakran csupán pár hónapos csöppségek olyan játszi könnyedséggel szabadulnak ki kiságyak és rácsok fogságából, hogy alig fogsz hinni a szemednek. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.