Ezt tanácsolja minden szülőnek a 14 éves korában megerőszakolt nő

nemi erőszak metoo szexuális zaklatás felnőtt gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos tanácsokat adott a szülőknek Elizabeth Smart, akit 14 éves korában hosszú időn keresztül fogvatartottak és szexuálisan bántalmaztak. 

Elizabeth Smartot 14 éves korában rabolta el saját otthonából egy házaspár, aki 9 hónapon keresztül tartotta fogva őt. A házaspár férfi tagja ez idő alatt rendszeresen megerőszakolta, a feleség pedig asszisztált az eseményekhez.

Elizabethet végül egy szemtanúnak köszönhetően találták meg, akinek ismerős lett az utcán kísérettel sétáló lány, és jelentette a látottakat a rendőrségen. A most 30 éves nő azonban már feleség és családanya, sikeresen feldolgozta az őt ért traumákat. Jelenleg a Redditen egy fórum vezet, Kérdezz bármit címmel. Itt jelent meg az alábbi nagyon fontos kérdés:

"A véleményed szerint, milyen lépésekkel védheti meg a szülő a gyermekét a zaklatásoktól? És itt nem csak kizárólag a szexuális bántalmazásra gondolok, hanem bármilyen agresszív, erőszakos és káros viselkedésre."

  • Győződj meg róla, hogy a gyermeked tudja, feltétel nélkül szereted. És arra is ügyelj, hogy a kicsi tisztában legyen a feltétel nélküliség jelentésével.
  • Győződj meg róla, hogy a csemetéd tudja: senki, semmilyen körülmények között nem félemlítheti meg. Sem családtag, sem barát, sem tanár, főnök vagy vallási vezető. Nincs joga senkinek bántani őt.
  • Legyen biztos a gyerek abban, hogy bármi baj is éri őt, neked elmondhatja minden sérelmét."

- válaszolta Elizabeth a kérdésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.