Hamarosan kezdődik a Gyerekhang-program

Forrás: Thinkstock -
UNICEF kampány gyerekhang gyermekjog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 20-án a gyerekeké lesz a staféta, a főszerep, hogy minél több fórumon keresztül megszólalhassanak.

1989. november 20-án fogadták el azt a gyermekek jogait rögzítő ENSZ-egyezményt, amely többek között az élethez, a családban való nevelkedéshez, az állampolgársághoz, az oktatáshoz való jogokat biztosítja az aláíró tagállamokban élő gyerekek számára.

November 20-án tehát arra hívjuk fel az emberek figyelmét világszerte, hogy a velünk élő gyermekeket megillető minden jogot épp olyan alapvető kötelezettségünk tiszteletben tartani és megvédeni, mint a felnőttekét. Vagyis, hogy ezeket nemhogy nem tagadhatjuk meg, de még csak félvállról sem vehetjük csak azért, mert az érintettek nem töltötték be a 18. életévüket.

Forrás: Thinkstock

Éppen ezért ezen a napon az UNICEF Magyar Bizottsága elindítja a Gyerekhang-programot, melynek keretein belül a lehető legtöbb, felnőttek által meghatározott területen átadjuk az irányítást a gyerekeknek, hogy kipróbálhassák magukat akár szüleik, akár tanáraik szerepében, s nem utolsó sorban elmondhassák, mit gondolnak némely társadalmi, közéleti szerepvállaló tevékenységéről.

Az UNICEF, és a vele együttműködő nagy cégek olyan programokkal várják a gyerekeket - a kisiskolásoktól egészen a gimnazistákig -, amelyek révén interaktívan, a mindennapi folyamatokban ismerhetik meg, hogyan zajlik például egy építkezés, milyen munkát végeznek egy boltban vagy egy
bankban, hogyan kell repülőgépet vezetni vagy épp hogyan működik egy ultrahang berendezés.

A helyszíneken pedig arra is lehetőség nyílik, hogy a gyerekek kifejthessék véleményüket a látottakról és a korábban tapasztaltakról, illetve információhoz jussanak arról, hogy az élet adott területe hogyan változik éppen és mi várható az ő felnőttkorukra.

A programban hazai sztárok is részt vesznek, de olyan külföldi nagy nevek is, mint David Beckham, Katy Perry, Millie Bobby Brown, Hugh Jackman, továbbá államelnökök, miniszterelnökök és világszervezetek vezetői is.

Az UNICEF Magyarország Facebook-oldalán, valamint a www.unicef.hu/gyerekhang oldalon folyamatosan frissítjük a Gyerekhang-program eseményeinek listáját, illetve itt lehet majd megtalálni az egyes helyszíneken készült fotókat, kisfilmeket is. Ezen kívül Facebookon, Instagramon, és valamennyi közösségi médiafelületen kereshető az #UNICEFgyerekhang hashtag.

Transzvesztita hercegnők tanítják az bölcsődéseket: videó!http://www.life.hu/csalad/20171114-ovodasokat-tanitanak-transzvesztita-hercegnok.htmlA hercegnőnek öltözött transzvesztiták játékos módon mesélnek a kicsiknek a nemváltásról, a transzvesztita életmódról, és még sok más dologról is. CsaládOrigoEgy drogfüggő testvér halála - Feldolgozhatatlan gyűlölet, fájdalom és gyászhttp://www.life.hu/csalad/20171113-egy-drogfuggo-testver-halala-gyulolet-es-a-buntudat-gyasz.htmlEgy internetes tanácsadó oldalon találkoztunk egy fiatal lány levelével, mely komoly témát boncolgat. Milyen érzelem lenne helyes egy drogfüggő testvér elvesztése esetén? Miként lehet feloldozást nyerni a gyűlölet és a ki nem érdemelt fájdalom köréből? Erre keressük ma a válaszokat. Család--Lilu megmutatta jóképű édesapját: fotóhttp://www.life.hu/csalad/20171112-lilu-megmutatta-jokepu-edesapjat-foto.htmlSosem látott apukájával fotózkodott Lilu.CsaládOrigoVégre megmutatta ikreit Beyoncé: fotóhttp://www.life.hu/csalad/20171112-vegre-megmutatta-ikreit-beyonce-foto.htmlHónapokkal ezelőtt megszülettek Beyoncé és Jay-Z ikerbabái, ám fotókat egészen idáig nem láthattunk róluk.Család--„A partnerünk nem gép: szabad akarata van” – A féltékenység csapdájábanhttp://www.life.hu/csalad/20171110--a-partnerunk-nem-gep-szabad-akarata-van-feltekenyseg-hutlenseg-megcsalas.htmlAki hosszabb ideje él párkapcsolatban, mind tudja, milyen is az, amikor felüti a fejét a féltékenység. Ezt magunkban tartva, szépen lassan mindenben bizonyító erejű jelet kezdünk el látni. Sőt akár a bizonytalan és kétségbeesett viselkedésünkkel magunk kergetjük partnerünket más karjaiba. Ma egy kedves olvasónk tisztelt meg minket bizalmával, az ő aggodalmaira reagál egy párkapcsolati szakértő. CsaládOrigo6 éves lett Majka és Dundika kisfia, Marián: fotóhttp://www.life.hu/csalad/20171112-6-eves-lett-majka-es-dundika-kisfia-marian-foto.htmlMa töltötte a 6. életévét Majoros Marián. Anyukája és apukája szuper bulit szerveztek neki.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.