férfi-női szerepek család munka Pápai Joci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pápai Joci a klasszikus családmodell híve: a férfi a kenyérkereső, a nő pedig  a családdal foglalkozik. Éppen ezért Anita nem dolgozhat.

Tizenhárom éve él boldog házasságban feleségével, Anitával Pápai Joci. Egy fiuk és egy lányuk is született már. Amióta a nagyobbik lány, Hanna megszületett, azóta a feleség nem dolgozik: a családdal és a háztartással foglalkozik kizárólag. Joci nem ítéli el azokat a nőket sem, akiknek fontos a karrier, ám ő úgy gondolja, egy nőnek a legnagyobb feladta a a családi béke és a háttér megteremtése.

"Nincs bajom azzal sem, hogy a nők manapság karriert építenek, de nálunk erre nem látok reális esélyt. Nem értem, hogy lehet ezt gyerek mellett csinálni, vagy ha nincs gyerek, akkor hogyan lehet anélkül élni."

Pápai Joci nem engedi feleségének, hogy dolgozzon Fotó: Hirling Bálint - Origo

Joci elárulta a Borsnak azt is, hogy akkor sem engedte dolgozni a feleségét, amikor nagyon nehéz anyagi körülmények között voltak.

"Igazi szegénységből jövünk. Szerelmünk hajnalán a biciklivázamon vittem haza Anitát, de olyan boldogok voltunk, amilyenek most. Ő akkor egy kávéházban dolgozott, rá fél évre pedig várandós lett Hannával, és onnantól már soha többé nem ment vissza. Az enyém a családfenntartó szerep, ami szerintem normális, és nekünk így jó"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.