25 éve lefagyasztott embriót ültettek a 25 éves anyába: egészséges baba született

Forrás: southerncharmportraits.com -
Születés embrió anya adományozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tinának és férjének természetes úton nem születhetett gyermekük, ezért egy lefagyasztott embriót ültettek az anya méhébe. Mint kiderült, a baba csaknem 25 évig várt arra, hogy megszülethessen, ugyanis 1992. október 14-én fagyasztották le.

Sajnos hiába próbálkozott Tina Gibson és férje, Benjamin, természetes úton nem születhetett gyermekük. Ezért fordultak egy embrióadományozási központhoz, és nem is kellett sokat várniuk a beültetésig. Arra azonban nem számítottak, hogy egy rekorder babát kapnak. A kis embrió ugyanis csaknem 25 éve várta már, hogy megszülessen: 1992. október 14-én fagyasztották le. Az anya a beültetéskor még csak 25 éves volt.

Benjamin és Tina Gibson kisbabájukkal, Emmával Forrás: southerncharmportraits.com

Csak egy kisbabát akartam, nem érdekel, hogy ez egy világrekord, vagy sem" – mondta Tina, aki hálásnak és áldottnak érzi magát azért a csodáért, amit már a kezében tarthat. Novemberben ugyanis életet adott kislányának, Emmának, aki teljesen egészségesen született. Érdekes belegondolni azonban abba, ha a fogantatás pillanatában születik meg a baba, akkor szinte egyidősek lennének az anyjával.

A kis embrió csaknem 25 évet várt arra, hogy megszülessen Forrás: Tina Gibson

Embrióadományozás

Az embriók eladományozása nem ritka: a lombikbébi program során ugyanis egyszerre több petesejtet is megtermékenyítenek, és azokat, melyek nem kerülnek beültetésre, lefagyasztják egy későbbi megtermékenyítésre, de ha szülők lemondanak róla, akkor azokat az embriókat eladományozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.