Herceg akar lenni a holland király unokatestvérének törvénytelen fia

holland király Carlos herceg Hollandia Hugo Klynstra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb taggal bővülhet a holland király család, ugyanis Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra fel akarja venni apja nevét és rangját.

A kérdésről hamarosan dönthet az illetékes bíróság - közölte a De Telegraaf című holland napilap hétfőn.

A napilap szerint a fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni és azt is akarja, hogy neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. Erre a holland törvények szerint jogot formálhat. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, ám döntésével Carlos herceg nem értett egyet és fellebbezést nyújtott be. A hétfői meghallgatást követően az illetékes holland bíróság várhatóan másfél hónap múlva hoz ítéletet - közölte a napilap.

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amelyet ő teljes mértékben tiszteltben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. A herceg 2010 óta házas, három gyermek édesapja.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.