Villámgyors és laktató baconos, tojásos muffin falatkák

Forrás: Shutterstock -
uzsonna tojás vendégváró falatok recept bacon sajt muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezt a receptet ajánlom mindenkinek; konyhatündéreknek és a konyha ördögeinek is. Ez utóbbi csoportot erősítem én is, és bizony, ezeket a muffin falatkákat még én is el tudom készíteni, mindenféle stressz nélkül. A családban, a húsevő férjemen kívül, még a hiper-szuper válogatós gyerekeim is imádják. Szóval gyakorlatilag biztos a siker!

Hozzávalók:

  • kenyérszeletek
  • bacon
  • tojás
  • apróra vágott zöldségek (ízlés szerint)
  • reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
  • margarin
  • csipet só

Az adagok attól függnek, hogy hány muffint szeretnél készíteni.

Villámgyors és laktató baconos, tojásos muffin falatkák Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

A muffin sütőformát kend ki margarinnal és vágj épp akkora darabokat a kenyérszeletekből, amekkorák a kis formák. Tégy az összes aljára egyet, majd belülről béleld ki 2 vékony bacon csíkkal. Ezután kezdődhet a töltögetés; mehet bele a sajt és a zöldség, de fontos, hogy ne a tetejéig rakd. Hiszen befejező epizódként, még minden kis muffin formába bele kell ütnöd egy egész tojást – ízlés szerint sózhatod is. Ezután mehet a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. Mivel a hozzávalóknak nem kell sok idő, 10-13 perc elég is.

A muffin falatkákat egyszerűen ki tudod fordítani a sütőformából, melyek így tökéletes reggelik, tízóraik, uzsonnák vagy épp vendégvárók. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.