szerelmeseknapja2018 Valentin-nap recept desszert pohárkrém sütemény muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Valentin-napra készülődve legtöbbünkben felmerül az alkalomhoz illő desszert kérdésköre. Sokan ezt a cukrászdák segítségével oldják meg, de mi most olyan rém egyszerű sütemény recepteket hoztunk, amivel még egy, a konyhában csak kávét főző ember is megbirkózik.

Szív alakú muffin

Nincs is ennél romantikusabb, ugye? Az elkészítése csupán a formába helyezésben tér el egy hagyományosétól. Amikor a muffin sütő formát a tepsibe helyezed, hajtsd be szív alakban, és tegyél az így keletkezett lyukba egy üveggolyót, vagy bármi mást, ami hőálló és méretre megfelel. Érdemes kicsit kevesebb tésztát beletöltened, hogy ne emelkedjen túl a papíron, megtartva így a szívformát. A tetejét díszítheted mázzal, marcipánnal. Itt van hozzá például egy szuper kókuszos muffin recept.

Szív alakú muffin Forrás: tastesbetterfromscratch.com

Rózsaszín pohárkrém

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 1 és ½ pohár tej
  • csokis keksz
  • piros ételszínezék
Rózsaszín pohárkrém Forrás: lilluna.com

Elkészítés:

Törd össze apróra a csokis kekszet – pár darabot tegyél félre, hogy az elkészült pohárkrémek tetejét díszíthesd vele. Keverd össze a mascarponét és a porcukrot. Egy külön tálban folyamatos kevergetés mellett add a tejhez a pudingport, majd ezt keverd el a mascarponés krémmel. Ezután tegyél bele annyi ételszínezéket, hogy a megfelelő rózsaszín árnyalatot kapd. A poharak aljára tegyél az összetört kekszből, majd jöhet rá a krém, utána ismét egy réteg keksz következik, a végén pedig ismét krém. A tetejét díszítheted kedvedre, de elég egy csokis keksz is. Hűtőben hagyd állni, mielőtt felszolgálod.

A pohárkrémeknek azonban szinte végtelen variációja ismert. Lehet például pezsgővel is készíteni. Ne félj a gyümölcsök használatától sem, remek megoldás a frissek helyett a fagyasztott, vagy a konzerv.

Szíves piskóta

A Valentin-napi desszertek alapját vagy a színük, vagy a formájuk adja. Így akár egy egyszerű ételszínezékkel, csokoládéval feldobott, vékony piskótát is készíthetsz, amiből szív alakú süteményformával darabokat kivágva, már meg is teremtetted a kellő hangulatot. Íme egy remek habkönnyű piskótarecept.

Szíves piskóta Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.