Magyar sztárok, akiknek a vártnál korábban érkezett a gyermekük

koraszülött sztárok anya koraszülött2018 Erdei Zsolt magyar sztárok Kondákor Zsófia gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koraszülés ma már szinte „népbetegségnek" számít hazánkban. Minden tizedik baba érkezik a várandósság 37. betöltött hete előtt. Egy koraszülött csecsemőnél nem csupán a kis súly, hanem a szervi fejletlenség, az esetleges oxigénhiány is problémát okozhat. A koraszülés nem kerüli el a magyar sztárokat sem, mutatjuk, kiknek született idő előtt a gyermeke.

Koraszülöttek helyzete Magyarországon

A várandós nők jelentős része nem tudja, hogy melyek a koraszülés kockázati tényezői. Riasztó tény, hogy sokan csak azután kezdik kutatni az okokat, és szembesülnek a súlyos szövődményekkel, amikor már baj van.

Erdei Zsolt

A világbajnok ökölvívó Madár három gyermek édesapja. A két legfiatalabb jött a vártnál korábban világra: Gréta 2014 májusában született, 12 héttel a kiírt időpont előtt 900 grammal, Vilmos is májusi baba, de ő 2017-ben érkezett. Születésük után hónapokat töltöttek kórházban, de mára már szerencsére mindkét kicsi egészséges és szépen fejlődik.

Szandi

Az énekesnő első gyermeke 2000-ben született, és idén lett 18 éves. Szandi Instagram-oldalán a következőkkel köszöntötte:

Szandi lánya, Blanka 1 hónappal érkezett korábban a családba Forrás: Instagram/szandi_hivatalos

Kondákor Zsófia

A színésznő még évekkel ezelőtt Lányi Lalával alkotott egy párt, és ebből a kapcsolatból közös gyermek is született. Beni 2006-ban, 8 héttel korábban született oxigénhiányos állapotban. A most 12 éves kisfiú, a fejlesztő terápiáknak köszönhetően már semmiben sem különbözik kortársaitól.

Kondákor Zsófia fia oxigénhiányos állapotban született, szerencsére ma már teljesen egészséges Forrás: Facebook/Kondákor Zsófi hivatalos oldal

Pikali Gerda

A színésznőnek korábbi házasságából született két gyermeke. A fiúk között mindössze 10 hónap a korkülönbség, és mindketten koraszülöttek voltak. A korábbi félelmek és nehézségek már elmúltak, Marci (14) és Barnabás (13) ma egészséges, boldog tinédzserek.

Pikali Gerda mindkét fia koraszülött volt Fotó: Origo

Sándor Orsi

A modellből lett műsorvezető két gyermeke közt nincs nagy korkülönbség. Orsi első kisfia születése után ugyanis három hónappal ismét terhes lett. A második várandóssága azonban nem volt problémamentes. Két hónappal a kiírt időpont előtt megindult a szülés, melyet pár nappal meg tudtak hosszabbítani az orvosok, de Botond így is koraszülött lett. Szerencsére a kisfiú szépen fejlődik, gyönyörű édesanyja pedig boldogabb nem is lehetne.

Sándor Orsi második várandóssága nem volt problémamentes Forrás: Instagram/sandor_orsi

Magyar Rózsa

Az énekesnő és műsorvezető ma már két gyermek édesanyja, de első kislánya érkezése nem volt izgalmaktól mentes. A szülés kiírt időpontja előtt két hónappal kórházba került, végül Petra 2014 nyarán, 4 héttel korábban érkezett.

Magyar Rózsa kislánya. Petra egy hónappal korábban született Forrás: Facebook/Magyar Rózsa (hivatalos oldal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.