Sebestyén Balázs az UNICEF-fel és más sztárokkal ünnepli az apák napját

Forrás: Fb / Morning Show -
UNICEF apák napja Hajós András Harsányi Levente Nyári Krisztián Nánási Pál család Lukács Miklós Oláh Gergő Rónai Egon Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kispályás sportmérkőzéseken vehetnek részt, dedikált focilabdát nyerhetnek és beszélgethetnek kedvenc sztár-apukájukkal az apaságról azok, akik gyermekeikkel részt vesznek az UNICEF apák napi rendezvényén. A kicsik pedig foglalkozásokon vehetnek részt, valamint Dórával és SpongyaBobbal is találkozhatnak.

Az apáké a főszerep június 17-én a Marczibányi téren. A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák azáltal is javíthatják gyermekük kilátásait, hogy a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Sebestyén Balázs is részt vesz az UNICEF apák napi rendezvényén Forrás: Fb / Morning Show

Itt az ideje, hogy az apákat is köszöntsük! Ezért apák napján, június 17-én az UNICEF Magyarország várja az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is a Marczibányi téri Sportközpontban.

A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyári Krisztián, Lukács Miklós, Harsányi Levente, de a Nickelodeon jóvoltából találkozhatnak Dórával és SpongyaBobbal is a gyerekek. A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, de akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt.

A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel, aki szintén részt vesz a kerekasztal beszélgetések egyikében.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjával a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Az UNICEF elindította továbbá az unicef.hu/apa-sztori oldalt, ahol a „ha tudtam volna, mielőtt apa lettem" témakörben várják az izgalmas, érdekes és vicces saját történeteket minden apukától. Ezt a témakört dolgozzák fel 17-én a rendezvényen résztvevő sztárok segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.