Elmegyógyintézetből szökött nevelőapja rendszeresen verte Paudits Bélát

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
bántalmazás Paudits Béla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak az időskora, a gyerekkora sem volt könnyű Paudits Bélának. Az elmegyógyintézetből szökött mostohaapja rendszeresen verte.

Paudits Béla édesapja az alkoholt és a mulatozást választotta, így a színművész szülei végül elváltak. A Jászai Mari-díjas színművész édesanyja azonban hamar férjhez ment. Paudits Béla a Rivadalfényből nyomorba című életrajzi könyvében mesélt nevelőapjáról, aki megkeserítette a színművész életét.

A férfi, akiről később kiderült, hogy elmegyógyintézetben is járt, számos alkalommal kezet emelt Paudits Bélára és édesanyjára - idézi a könyvet a Ripost.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Amikor ez történt, az apai nagyanyám eljött, és azt mondta édesanyámnak: Nézd, a fiamtól elváltál, aki egy részeg bolond volt. De most hozzámész egy józan bolondhoz - mondta a nagyi, és akkor még nem is sejtettük, mennyire igaza lesz!" - árulta el a színművész életrajzi könyvében, amelyben más kegyetlenségekről is szót ejtett. Paudits Béla leírta, hogy egyik nap arra tért haza, hogy nevelőapja a harmadik emeletről az édesanyját lógatja ki, aki csak a szomszédok győzködése miatt élte túl az esetet.

"Az eset után egyre több dolog derült ki a bolond Fodor viselt dolgairól. Mint megtudtuk, már megjárta a bolondok házát, jól is érezte ott magát. Egy alkalommal viszont, amikor a testvéreinél járt, elvitték Szombathelyre, ahol a városi kórházban kapott valamilyen igazolást, amivel munkát vállalhatott. Így aztán amint feljött Pestre, dolgozni kezdett, szinte rögtön megismerte és elvette feleségül az anyámat. Csak éppen azt felejtette el közölni vele, hogy gyógyíthatatlan elmebeteg, az első feleségétől is emiatt vált el" - emlékezett a kötetben Paudits.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.