Hét dolog, amit érdemes átgondolni, mielőtt nevet adsz a gyereknek

Forrás: Shutterstock -
baba név névadás szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összeszedtük, mire érdemes figyelni akkor, amikor nevet választunk születendő gyermekünknek.

Olvass utána

Mielőtt elnevezzük gyermekünket, feltétlenül keressünk rá az interneten, a névhez nem kötődik-e valamilyen baljós történelmi esemény, esetleg nem neveztek-e így sorozatgyilkosokat.

Nézz körül a játszótéren

Érdemes ellátogatni egy játszótérre és megfigyelni, hogyan hangzanak az adott nevek. Ez azért fontos, hogy gyermeked ne váljon nevetség tárgyává, ha majd mindenki előtt elkiáltod a nevét.

Tartósság

Semmiképp ne aktuális kedvencünkről, egy éppen menő filmsztárról vagy popikonról nevezzük egy gyermekünket. Lehet, hogy tíz-húsz év múlva már nagyon ciki lesz számára.

Fordítás

Lehet, hogy nagyon jól hangzik egy név idegen nyelven az adott név, de magyarra vagy esetleg más nyelvre lefordítva mégis valami kellemetlen dolgot jelent.

Jól gondold át, hogyan nevezed a babádat Forrás: Shutterstock

Elvárások

Nem érdemes világhírű, hatalmas eredményeket elért sportolókról elnevezni gyermekünket, hiszen ezzel csak nyomás alá helyezzük őket, és tőlük is hasonló eredményeket várhat majd el a környezetük.

Exek

Talán csak nagyon keveseknek jutna eszébe, de azért kihangsúlyozzuk, semmiképp ne nevezzük el valamelyik exünkről a gyereket, és olyan nevet se adjunk neki, ami esetleg valamilyen negatív érzést vált ki belőlünk.

Becenév

Feltétlenül gondoljuk át, az adott keresztnevet hogyan szokták becézni, ha nem akarjuk, hogy gyermekünket később kinevessék – írja az Independent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.