Üss három legyet egy csapásra - Egyszerű és gyors kukoricás lepény recept

Forrás: Shutterstock -
ebéd kukoricás lepény kukorica recept nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kukoricát a felnőttek és a gyerekek is szeretik, a felhasználása azonban túlnyúlik a főtt és a rizses verziókon. Készíts belőle délutáni nasit, köretet vagy akár főételt, méghozzá egyetlen recepttel.

A kukoricás lepény, vagy fasírt összeállítása végtelenül egyszerű, és gyorsan elkészíthető, ráadásul 3 in1 étel. Ömagában is nagyon finom, de akár sült húsok mellé köretként, vagy szólóban egy friss salátával is tálalhatod.

Kukoricás lepény recept

Kukoricás lepény Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kukorica
  • 15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- és kukoricaliszt is)
  • 3 egész tojás
  • 2 kávéskanál só
  • csipet pirospaprika
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt bors
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd forrósíts fel 2 ujjnyi olajat egy serpenyőben. Nedves kézzel formázz először kis golyókat, majd a tenyeredben lapítsd le őket és mehetnek is a lepénykék az olajba. Mindkét oldalát süsd aranybarnára - pár perc az egész.

TIPP: Akár egy grillezős estéhez is tökéletes előétel, pár fűszeres és tejfölös mártogatóval.

Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.