Szabó Zsófi kisfia, Mendel már mászik, szemvizsgálatra vitték a kicsit

mászás műsorvezető Szabó Zsófi család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már most igazi kis felfedező Szabó Zsófi nyolchónapos babája, Mendel. A kisfiú alig pár hete kezdett el mászni, a csinos műsorvezető azóta egy percre sem ült le. Zsófi életét teljesen megváltoztatta az anyaság, számára a legfontosabb, hogy biztonságban és egészségesnek tudhassa kisfiát. Férjével már beszerezték a sarokvédőket a házuk összes szekrényére, édesanyjával pedig szemészeti szűrővizsgálatra vitték a mindig mosolygós csöppséget.

A kisgyermekek szemészeti eltéréseit laikusként nagyon nehéz felfedezni, de az is előfordulhat, hogy sejtelmünk sincs gyermekünk esetleges problémáiról. Szabó Zsófi nem bízta a véletlenre, mivel számára kisfia egészsége a legfontosabb, így a szemészeti szűrővizsgálat mellett döntött. A módszerrel olyan esetleges eltérések is kiderülnek csecsemőkorban, mint a rejtett kancsalság, a két szem közötti jelentős dioptria különbség vagy a gyenge látásélesség.

„Alig öt perces volt a szemvizsgálat, igazi bababarát környezetben" – osztja meg tapasztalatait Zsófi. „Mendel végig az ölemben ült, kapott egy kis játékot, szinte észre sem vette mi történik vele. Anyukám is elkísért minket, így a doktornéni mögül a nagymama jelenléte is megnyugtatta. Fantasztikus, hogy már ilyen módszerek vannak, abszolút fájdalommentes, csepegtetni sem kell a babák szemébe. Ezért külön hálás vagyok a Czeizel Intézet szakembereinek" – teszi hozzá a műsorvezető. A vizsgálatból kiderült, Mendel látása tökéletes, így nem kell aggódnia a fiatal anyukának a rejtett szembetegségek miatt.

Szabó Zsófi megvizsgáltatta kisfia szemét Forrás: Red Lemon Media

Zsófi eddig idilli anyukaélete egy szempillantás alatt felpörgött, amikor néhány héttel ezelőtt a nyolchónapos Mendel elkezdett mászni. „Eddig nem nagyon mozgott, kicsit aggódtam is, hogy mi lesz így, mióta azonban nekiindult, nincs megállás. Mivel féltjük, nehogy megüsse magát, a napokban a sarokvédőket is beszereztük gyorsan" – fűzi hozzá Zsófi, aki viszont nem tagadja, kisfia igazi álombaba. „Keveset sír, csak akkor, ha épp éhes, unatkozik, vagy fáj az ínye, mert jön a foga. Szinte mindenhová magammal viszem. Ha pár napig otthon játszunk, hamar beleun, látszik, hogy szüksége van az impulzusokra, élményekre, így sokszor beiktatunk egy-egy babaprogramot vagy kisebb kirándulást. Szereti figyelni a körülötte zajló eseményeket, az embereket. Magam is meglepődtem, de már kedvenc dala is van. Ha meghallja a rádióban vagy a tévében, azonnal felkapja a fejét."

A gyönyörű műsorvezető nem tagadja, az anyaság teljesen megváltoztatta. „Ez a legnagyobb ajándék, leírhatatlan érzés szülőnek lenni. Ő az életem értelme. Az, hogy egy ilyen csodálatos kisfiú anyukája lehetek, az semmihez sem fogható."

Ismerd fel a családi sorozatokat egyetlen képkockából! KVÍZhttp://www.life.hu/csalad/20180803-felismered-az-amerikai-csaladi-sorozatokat-egyetlen-kepkockabol-kviz.htmlA családi élet kusza mivolta számos forgatókönyvírót megihletett már. Épp ezért rengeteg vígjáték és drámai sorozat közül tudunk választani a témában, melyek közül korábban már összegyűjtöttük az 5 legjobbat. Ha Te is szereted a családi sorozatokat, akkor ezt a kvízt ne hagyd ki! CsaládOrigoEgy internetes szörny ámokfutása; avagy amire a Momo-jelenség megtanít minkethttp://www.life.hu/csalad/20180809-egy-internetes-szorny-amokfutasa-avagy-amire-a-momojelenseg-megtanit-minket.htmlAz elmúlt hetekben megszaporodtak a Momóról szóló cikkek, melyek egy horrorlényről számolnak be, aki többek közt dél-amerikai és német gyerekeknek írogat félelmetes üzeneteket Facebookon és WhatsAppon. Nos, a pánikkeltés helyett, öntsünk tiszta vizet a pohárba. CsaládOrigoVasvári Viviennek nem tetszett, hogy az okmányirodában mellette szoptatott egy nőhttp://www.life.hu/csalad/20180810-vasvari-viviennek-nem-tetszett-hogy-az-okmanyirodaban-mellette-szoptatott-egy-no.htmlManapság a legtöbben a nyilvános szoptatás mellett kampányolnak, de az ellenvéleménynek is van tábora. Vasvári Vivien szerint tiszteletben kell tartani azokat az embereket is, akiket ez zavar. Család--Kulcsár Edina nem árulta el, mikor jön a babahttp://www.life.hu/csalad/20180809-kulcsar-edina-nem-arulta-el-mikor-jon-a-baba.htmlKulcsár Edina hamarosan anyuka lesz, de azt, hogy pontosan mikor érkezik a baba nem akarja elárulni. Család--Gönczi Gábor és kedvese hamarosan összeházasodnakhttp://www.life.hu/csalad/20180809-gonczi-gabor-es-kedvese-hamarosan-osszehazasodnak.htmlHamarosan 2 éves lesz Gönczi Gábor kisfia, Áron. A műsorvezető és párja, Ildikó úgy döntöttek, ideje összeházasodniuk. CsaládFotó: Szabó Gábor - OrigoCsaládi örömhír Cooky-éknál: kisfiuk, Kevin felállthttp://www.life.hu/csalad/20180809-csaladi-oromhir-cookyeknal-kisfuk-kevin-felallt.htmlRendszeresen tölt fel közösségi oldalára Cooky aranyosabbnál aranyosabb fotókat gyermekükről, a Kevinről. Most hatalmas örömhírről számoltak be: a kis csöppség felállt. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.