Hosszú távra tervez a 99 éves Bálint gazda

Forrás: Csudai Sándor/ Origo -
kertész család dédunoka Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bálint gazda immár 99 éves, tele van tervekkel és nagyon büszke 8 esztendős dédunokájára.

Bár már kissé nagyot hall, ma is remek formában van a 99 esztendős Bálint gazda. Tele van tervekkel, és igyekszik a fiatalabb generációnak is átadni a kertészet szeretetét. Fontosnak tartja, hogy önellátással segítsünk magunkon és ezáltal a gazdaságon is.

"Önellátásra lenne szükség, és arra, hogy a Magyarországon létező több mint egymillió kiskert valóban teremjen. A hétvégi kertészkedés felszabadulást jelent annak ellenére, hogy fizikai munkát kell végezni" – idézi Bálint gazda szavait a Bors a Forbes Flow rendezvényről.

Bálint György tele van tervekkel Forrás: Csudai Sándor/ Origo

Gyuri bácsi beszélt családjáról is, elárulta, hogy nagyon büszke dédunokájára, a nyolcéves Ádámra, aki máris nagyon sokat tud a természetről.

Ha végignézek a családomon, azt látom, hogy természet iránt érdeklődő, mezőgazdasággal, agráriummal foglalkozó emberek voltak, és remélem, hogy a dédunokám is az lesz. Ők nagyon szeretnek gombát gyűjteni. Kérdeztem a kis Ádámot, ki tudja-e már szedni úgy a gombát a földből, hogy a gyökere bent maradjon. Csodálkozva rám nézett, és azt mondta: „te, Gyurinagy, te azt nem tudod, hogy a gombának nincs gyökere?". Arra nem gondoltam, hogy nyolcévesen ezt már tudja."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.