adventi kalendárium december meglepetés ajándék adventi naptár ötletek gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi időszak talán a gyerekek számára a legizgalmasabb. Minden reggel valami apró meglepetés várja őket az adventi naptárban, a lakás egyre díszesebb, készül a mézeskalács, jön a téli szünet, majd egyszer csak ott a csodásan feldíszített karácsonyfa. Az adventi kalendáriumra korábban már adtunk szuper ötleteket, most következzenek a belevalók.

Az életkor nem feltétlenül határozza meg, hogy mi kerüljön az adventi naptárba. Ennek nem az a lényege ugyanis, hogy komoly értékekkel lepd meg a gyermekedet, csupán annyi, hogy karácsonyig minden reggel várakozással és odafigyeléssel teljen.

A legkézenfekvőbb a nassolnivaló – apró bonbon, kis csoki, cukor, müzliszelet, aszalt gyümölcs stb. Emellett azonban apró játékokat, hajbavalót, matricát, buborékfújót, tetkót vagy épp filctoll-, gyöngyfűzőkészlet, sőt, kisebb legó darabjait is el lehet rejteni az adventi naptárban.

1. Bubble Babe, több változatban – butlers.hu 990 Ft, 2. Toll – Flying Tiger 400 Ft, 3. Unikornis ajakbalzsam – beststuff.hu 990 Ft, 4. MaxxCreation gyurma, több színben – jateknet.hu 299 Ft, 5. Disney Tsum Tsum figura, többféle – regiojatek.hu 295 Ft, 6. Imoji plüsslabda, többféle – jateksziget.hu 590 Ft, 7. Összerakható sárkánycsontváz, többféle – galaxyjatekaruhaz.hu 200 Ft Forrás: Life.hu

A nagyobbaknak, akik már tudnak olvasni, lehetnek benne apró üzenetek vagy épp beváltható kuponok: „Ma fél órával később kell lefeküdni”, „Hétvégén elmegyünk moziba, te választhatod ki, hogy milyen filmet nézzünk meg”, „Ma csak rajtad áll, hogy mi legyen a vacsora – akár pizzát is kérhetsz”, stb.

Légy kreatív, hiszen ezzel is sokat taníthatsz gyermekednek. Egy ajándék értékén túl ugyanis sokkal többet nyom a latba az, hogy ki és hogyan adja. Egy-egy apró gesztus, a bontogatás izgalma, a kíváncsiság gyermeki érzése: ezeket kell biztosítanod, nem pedig drága meglepetéseket.

Légy kreatív, egy ajándék értékén túl ugyanis sokkal többet nyom a latba az, hogy ki és hogyan adja Forrás: Shutterstock

Azoknál a családoknál, ahol csak december 25-én érkeznek ajándékok a fa alá, az utolsó meglepetés lehet valamivel nagyobb a többinél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.