Híres nők, akik nyíltan vállalják, hogy nem akarnak gyereket

Forrás: AFP/Jeff Spicer/Geisler-Fotopress -
Oprah Winfrey anyaság gyermekvállalás nők Portia De Rossi sztárok gyermektelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azokat a nőket, akik nem terveznek gyermeket vállalni, szokás önzőnek, butának nevezni. Sőt sokan úgy tartják, aki nem szül, az nem is igazi nő. A tudatos gyermektelenséggel korábban már részletesen foglalkoztunk – sok tévhitről rántottuk le a leplet -, most mutatunk néhány példát erre a jelenségre a sztárvilágból is.

Oprah Winfrey

Amerika egyik legbefolyásosabb műsorvezetője imádja a gyerekeket, ám neki mégsem született soha. A 64 éves hölgytől gyakran kérdezik ennek okát, ő pedig szinte mindig ugyanazt válaszolja:

Saját bevallása szerint azonban az Oprah Winfrey Leadership Academyn keresztül segített gyerekeket sajátjaiként szereti.

Oprah Winfrey imádja a gyerekeket, ám neki mégsem született soha Forrás: AFP/Jeff Spicer/Geisler-Fotopress

Portia de Rossi

A most 45 éves színésznő még 2008-ban házasodott össze Ellen DeGeneres amerikai humoristával, műsorvezetővel. Természetesen köztük is felmerült a gyermekvállalás kérdése, de egyikük se érezte tiszta szívéből, hogy valóban szeretnének egy kis utódot nevelni. Állítja, házasságuk boldog, kiegyensúlyozott, és gyerek nélkül is teljes. Ezen pedig nem szeretnének változtatni.

Portia de Rossi állítja, házasságuk boldog, kiegyensúlyozott, és gyerek nélkül is teljes Forrás: AFP/Getty Images/Rich Fury

Magyar sztárok, akiknél a gyermekáldás nem várt tragédiává változott

A várandósság időszaka és egy baba születése csodálatos dolog. Sajnos azonban vannak esetek, amikor egy betegség a család boldogságának útjába áll. Ez alól az ismert emberek sem kivételek. Olvasd tovább!

Marisa Tomei

A pár nap múlva 54 éves, Oscar-díjas színésznő úgy gondolja, nem kell minden nőnek háztartást vezetnie és gyermeket nevelnie, és ő eszerint is él. Még 2009-ben nyilatkozta a Manhattan magazinnak:

Marisa Tomei úgy gondolja, nem kell minden nőnek háztartást vezetnie és gyermeket nevelnie Forrás: AFP/NurPhoto/Dennis Van Tine

Betty White

A 96 éves színésznő már közel hetven éve van a pályán, alakításait pedig több Emmy-díjjal is jutalmazták. Ő az a nő, aki a karrierjében élte meg a teljességet, és sosem vágyott gyerekekre.

Betty White a karrierjében élte meg a teljességet, és sosem vágyott gyerekekre Forrás: AFP/Getty Images/Brian To

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.