Csernus Imre drámai vallomása: gyerekkorában verte az édesapja

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu -
verés apaság Csernus Imre nevelés apa trauma pszichiáter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt felhőtlen a gyerekkora Csernus Imrének. Nemrégiben arról beszélt, hogy édesapja nem csak szavakkal fegyelmezte őt, kezet is emelt rá.

Csernus Imre nem rejti véka alá: amikor pszichiáterhez fordult, hogy az édesapjához fűződő viszonyáról beszéljen, elsírta magát. D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában pedig elmesélte, miért ilyen kényes téma ez.

„Azok az emberek, akik nem tudják, hogy miért fontos érzelmi szempontból is felnőni, legtöbbször a nevelést racionálisan közelítik meg. Számukra az egy matek. Ha a gyerek illedelmes, akkor jól viselkedik, nincs vele gond. Ha nem illedelmes, akkor azt racionális szempontból kell megoldani” – idézi Csernus Imre szavait a Ripost.

Csernus Imre azt mondja, az apja azt hitte, hogy helyesen cselekszik Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Nem vonja kétségbe, hogy édesapja jót akart, amikor így próbálta őt nevelni. Azt hitte, ez a jó megoldás, hiszen őt is így nevelték. Az apját is verte az ő apja. „Fel kellett ismernem, hogy ezek a tulajdonságok bennem is ott vannak, ha nem figyelek oda, akkor velem is megtörténik ugyanez” – fogalmazott Csernus Imre.

Iszak Eszter nélkülözött gyermekkorábanhttp://www.life.hu/csalad/20181213-iszak-eszter-nelkulozott-gyermekkoraban.htmlIszak Esztert és öccsét egyedül nevelte az édesanyjuk. Rengeteget dolgozott, nagymamájuk vigyázott rájuk, tudták, mi a nélkülözés. CsaládFotó: Hirling Bálint - OrigoKiss Ramóna azt fontolgatja, hogy kádban szüli meg a gyermekéthttp://www.life.hu/csalad/20181213-kiss-ramona-fontolgatja-hogy-kadban-szuli-meg-gyermeket.htmlHamarosan megszületik Kiss Ramóna és Lékai Máté első gyermeke, Noé. A pár nagyon várja a baba érkezését, már a szülést tervezgetik. Család--A várandós nők ideáljai, avagy celebmamik, akik (anti)példaként állnak előttünkhttp://www.life.hu/csalad/20181209-a-varandos-nok-idealjai-avagy-igy-fogytak-le-szules-utan-a-sztar-anyak.htmlA várandóság alatti változások gyakran sokként érik a kismamákat. A has hatalmasra nő, itt-ott nem várt zsírpárnákra lesznek figyelmesek, közben küzdenek a vizesedéssel, az ízületi fájdalmakkal, fáradsággal. A szülés alatt átélt trauma után egyből jön a nyomás: vissza kell fogyni. A feleslegek leadása sokféle formát ölthet, amelyek alapját gyakran a hírességek példája adja. Nos, most lerántjuk a leplet a sztármamikról, hiszen ők is csak emberek. CsaládOrigoMegszületett Mák Kata babájahttp://www.life.hu/csalad/20181211-megszuletett-mak-kata-babaja.htmlMegszületett Mák Kata rádiós műsorvezető gyermeke. A kicsi és anyukája is remekül vannak. Család--Ez a család minden évben elkészítette a legviccesebb karácsonyi képeslapokathttp://www.life.hu/csalad/20181211-ez-a-csalad-minden-evben-elkeszitette-a-legviccesebb-karacsonyi-kepeslapokat.htmlSzinte nincs olyan család, akik ne csinálnának családi fotót karácsonykor. A képeslapküldés hagyománya azonban már szinte teljesen kiveszett. A Bergeron család igyekszik életben tartani ezt a szokást úgy, hogy évről évre elkészítik a család számára a lehető legviccesebb képeslapokat. CsaládOrigoIlyen adventi naptárakkal leptétek meg idén a gyermekeiteket – Nyereményjáték eredményhirdetésehttp://www.life.hu/csalad/20181210-adventi-naptarak-nyeremenyjatek-eredmenyhirdetes.htmlKöszönjük, hogy ilyen sokan játszottatok velünk. Rengeteg szebbnél szebb adventi naptárt küldtetek be hozzánk, amelyeken látszott, hogy mekkora szeretettel és odafigyeléssel készültek. A döntés nehéz volt, de végül megszületett. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.