Ünnepek alatt fogan a legtöbb magyar baba

Forrás: Shutterstock -
karácsony fogantatás teherbeesés ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tíz leggyakoribb születésnapból hét szeptember 19. és 26. között van, ez pedig azt jelenti, hogy a karácsonyi ünnepek alatt fogan hazánkban a babák nagy része.

A KSH adatai szerint a hét leggyakoribb születésnap szeptember 19. és 26. közé esik, vagyis a legtöbb magyar baba a karácsonyi ünnepek alatt fogan. A stresszmentes, nyugodt környezet, az ünnepi vagy nyaralási időszakok kedveznek a legjobban a megtermékenyítésnek, az év utolsó két hete is ilyen – írja a 24.hu.

Karácsonykor fogan a legtöbb magyar baba Forrás: Shutterstock

Az általuk megkérdezett nőgyógyász szakorvos közel 40 éves tapasztalata szerint a nemzeti ünnepek, hosszú hétvégék után mindig gyakoribb, hogy a menstruáció kimaradása miatt keresik fel őt a nők. Az elkövetkezendő hetek tehát alkalmasak azoknak, akik babaprojektet terveznek, az egyetlen, ami fontos, hogy idegeskedés nélkül, békében töltsék az elkövetkezendő napokat, hiszen ez a szeretet ünnepe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.