Idén kislány lett az első fővárosi újszülött

baba újévi baba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén kislány lett az első fővárosi újszülött; 2019 első budapesti babája a Honvédkórházban született. Miskolcon éjfél után nyolc perccel született az első vidéki baba.

Az intézmény kedd reggeli tájékoztatása szerint a kislány a Vilma nevet kapta. A kislány 2 óra 55 perckor, 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra. Vilma az édesanyja első gyermeke.
A fővárosi állami intézmények szülészetei közül másutt is született gyermek az új év első napján, de az év első két órájában idén nem.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje vidéken. Leveleki József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészorvosa az MTI-nek elmondta: a kislány a Vanda nevet kapta. A baba az édesanyja első gyermeke. Vanda természetes úton, spontán szüléssel jött világra 47 centiméterrel és 2350 grammal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.