II. Erzsébet brit királynő furcsa szokásai

szokás II. Erzsébet brit királynő brit királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet igen kemény nő benyomását kelti, aki makacsul ragaszkodik az arisztokrata élet szabta határokhoz. Pedig a királynő igen érzékeny és különc ember. A brit királyi család fejeként fontos, hogy mindig példával szolgáljon, de furcsa szokásai mögött gyakran csupán egyéni okok állnak.

Saját vére nélkül sehová

Amikor a királynő elutazik, vele tart az orvosa is. Feladatai közé tartozik az összes közelben lévő kórház ismerete, valamint mindig van nála egy mobil defibrillátor és egy sürgősségi gyógyszeres táska is. A legérdekesebb „csomagja" azonban II. Erzsébet személyes vércsomagja, amelyet szükség esetén használhatnak transzfúzióhoz.

A királynő utazásai során az orvosa is vele tart, és magával viszi a személyes vércsomagját is Forrás: AFP/Jamie Wiseman

Az ablakokat zárva kell tartani

Ez a szabály természetesen csak bizonyos ablakokra vonatkozik a Buckingham-palotában. Ennek lényege, hogy az épület kívülről mindig tökéletesen nézzen ki, így a palota elülső oldalán csak bizonyos időszakokban szabad kinyitni az ablakokat.

Stop a jégkockáknak

II. Erzsébet királynő utálja az üveg belsejében lévő jégkockák hangját, épp ezért italaiba csak golyó alakúakat tehetnek.

II. Erzsébet italaiban csak golyó alakú jég lehet, ugyanis utálja az üveg belsejében lévő jégkockák hangját Forrás: Getty Images

Ez sosem hiányozhat a táskájából

A királynő mindig gondosan ügyel arra, hogy miként jelenik meg. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy amikor leül egy asztalhoz, a mindig nála lévő táskatartóval tudja megfelelően elhelyezni a kézitáskáját. Ha mégis a földre teszi, azzal finoman jelzi, hogy távozni szeretne.

A brit királyi családban harmadikként született gyermekek meglepő sorsa


Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermeke, Lajos herceg tündéri baba, de vajon milyen jövő vár rá? Ezt előre megjósolni szinte lehetetlen, de kiindulási alapként bemutatjuk a brit királyi családban harmadikként született leghíresebb és legérdekesebb gyermekek sorsát. Olvasd tovább!

Nem szereti a szakállat és a csokornyakkendőt

II. Erzsébet nem osztja a nők többségének véleményét, amely szerint az arcszőrzet férfias viselet. Őt ugyanis kifejezetten irritálja, és elvárja a hozzá közeli férfiaktól, hogy naponta borotválkozzanak. Épp ezért is meglepő, hogy unokájának, Harry hercegnek engedi, hogy arcszőrzete legyen, sőt szemet hunyt a felett is, hogy szakállasan állt oltár elé.

A csokornyakkendők közül csak azokat nem kedveli, melyek előre meg vannak kötve, és csak fel kell őket csatolni.

Számozott ruhák

A királynőnek igen nagy a ruhatára, és bizony mindhez rendeltek egy számot. Ezzel vezetik, hogy hol és mikor viselte az adott darabot, így elkerülhető, hogy egymás után ugyanabban a színben vagy fazonban jelenjen meg.

A királynő minden ruhájához egy számot rendelnek, így kerülve el, hogy egymás után ugyanabban a színben vagy fazonban jelenjen meg Forrás: Getty Images

Soha sem eszik levest és burgonyát

Ezek az ételek természetesen nincsenek kitiltva a Buckingham-palotából, de amikor a királynő egyedül étkezik, leves és krumplis ételek nem kerülnek az asztalra. A burgonyát egyébként keményítőtartalma miatt kerüli II. Erzsébet, hiszen ez nem fér bele a diétájába.

Ezeket a gyümölcsöket sosem eszi nyilvánosan

A málna egyike a királyné kedvenc gyümölcseinek, de sosem enné nyilvánosan, mert az apró magok megülhetnek a fogakban, ami elfogadhatatlan. Emiatt a szeder is tilos a hivatalos fogadásokon, az uborkából és a paradicsomból pedig minden magot el kell távolítani, mielőtt felszolgálnák őket.

A málnát és a szedret sosem enné nyilvánosan, mert az apró magok megülhetnek a fogakban, ami elfogadhatatlan Forrás: Getty Images

Más töri be a cipőit

Egy női szolgálónak ugyanaz a cipőmérete, mint a királynőnek. Ő az, aki először viseli II. Erzsébet új cipőit, méghozzá azért, hogy még véletlenül se törjék fel az uralkodónő lábát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.