tesztoszteron gazdagok gyűrűsujj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meg akarod tudni, hogy egy férfi gazdag-e? Akkor ne a pénztárcáját nézd, hanem ujjának hosszúságát - áll egy friss tanulmányban.

Minél hosszabb a gyűrűsujj a kézfej többi részéhez képest, különösen a mutatóujjhoz viszonyítva, annál nagyobb az esélye, hogy a férfi nagy pénzeket keres. Ezen kívül arra is utal, hogy a férfi nagy eséllyel azok közé a személyek közé tartozik, akik "keményen játszanak", vagyis nem fogadják el a nemleges választ, legyen szó akár egy üzleti szerződésről vagy egy nő szívének elnyeréséről.

iStockPhoto
iStockPhoto

Másrészt viszont azoknak a nőknek, akik biztonságra vágynak, érdemes olyan férfi mellé szegődniük, akiknek a mutatóujja sokkal hosszabb, mert ők nagy valószínűséggel a megbízhatóság szobrai, akik nem szeretnek kockázatot vállalni, még ha ez egy kissé unalmas is.

Mutatóujj és tesztoszteron

A kanadai Concordia Egyetem kutatói rájöttek, hogy a tesztoszteronszint nőkben és férfiakban egyaránt befolyásolja az ujjak hosszúságának egymáshoz viszonyított arányát, bár csak a férfiak esetében lehet közvetlen összefüggést kimutatni a személyiségjegyek és e szintek között. Ahol a férfiakban alacsony az arány (a gyűrűsujj a mutatóujjhoz képest), ott magasabb a tesztoszteron, amitől alfahímekké válnak. Az ilyen férfiak gyakrabban vállalnak kockázatot, ugyanakkor erősebb bennük a győzni akarás, akár a tőzsdén, akár teniszezés közben.

A Personality and Individual Differences szakfolyóiratban közzétett tanulmány során 415 férfi és nő esetében vizsgálták meg az ujjhosszúságot és a személyiségjegyeket. Az alfahímek, akiknek gyűrűsujja hosszabb, mint a mutatóujja, az élet minden területén gyakrabban vállalnak kockázatot. Ezekhez a férfiakhoz gyakrabban vonzódnak a nők, mert erősnek, gazdagnak és magabiztosnak látszanak.

iStockPhoto
iStockPhoto

Eric Stenstrom kutató szerint az eredmények arra utalnak, hogy összefüggés áll fenn a tesztoszteronszint és a kockázatvállalás között. A nők hajlamosak azokhoz a férfiakhoz vonzódni, akik erősek, gazdagok és magabiztosak, olyanokhoz, akik képesek kockázatot vállalni a sportban, az emberi kapcsolatokban és az üzleti életben. Érdekes módon ezt a tendenciát a tesztoszteron behatása befolyásolja: a nagyobb mennyiségű tesztoszteron az anyaméhben azt eredményezi, hogy idősebb korban a férfi több kockázatot vállal az élet minden területén.

A nők esetében azonban nem tapasztalható viselkedésbeli különbség ujjaik hosszúságától függően.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.