Agorafóbiás kutya mentette meg cukorbeteg gazdája életét

kutya életmentés agorafóbia cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kutya mentette meg gazdája életét, amikor egy vidéki séta alatt diabéteszes kómába esett: a házi kedvencek igazi Lassie-féle mentőakciót mutattak be.

Az 54 éves Les Parsons alacsony vércukorszintje miatt esett össze, miközben németjuhász kutyáival, Ellie-vel és Jonesszal sétált. Bundás barátai azonnal akcióba léptek. Az egyéves Ellie nyalogatni kezdte az arcát, hogy megpróbálja magához téríteni, közben a kétéves Jones elrohant segítségért. Fél kilométert futott hazáig, hogy figyelmeztesse Les feleségét, Jo-t és mostohalányát, Fionát, és elvezesse őket oda, ahol a férfi feküdt. Azonnal kórházba szállították, és az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő Les a szükséges kezelések után este elhagyhatta a kórházat.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

A 46 esztendős Jo, aki szintén 1-es típusú diabéteszes, így nyilatkozott: "Jones szólt nekem és a lányomnak, hogy valami nagy baj van. A kutya egy menhelyről származik, és már egy éve van nálunk. Most van gyógyulóban agorafóbiájából (nagy terektől való félelem), ezért rögtön tudtuk, hogy ha egyedül hazaszaladt, annak nyomós oka van. Odarohantam, és ájultan találtam Lest a földön, mellette Ellie-vel. A kutyák mentették meg az életét. Mindenem a kutyáim, és nagyon büszke vagyok rájuk. Ha Jones nem fut haza, Les meghalhatott volna."

Lesnél súlyos hipoglikémia alakult ki, melyet az alacsony vércukorszint okoz, és amely kezelés hiányában akár halállal is végződhet. November 17-én esett össze, amikor éppen a bridgewateri parkba igyekezett a kutyákkal. Ellie mellette maradt, Jones pedig hazaszaladt segítségért.

"Nagyon meghatódtam, amikor megtudtam, mi történt. Valóságos csapatmunkát végeztek, és a bátorságuk mélységesen megérintett. Azóta még a korábbinál is többet kényeztetjük őket, és még több finomságot kapnak" - mondta Les.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.