Harry Potter halálos főzetei a valóságban is kiütnek

mérgező toxikológia Harry Potter varázsló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry Potter-lázban ég a világ, ez nem vitás - mi most utánajártunk, mennyi valóságalapja van J. K. Rowling varázsvilágának, halálos főzeteinek és gyilkos növényeinek.

Júlia halála csak mese volt

Már William Shakespeare is előszeretettel "küldte a másvilágba" főhőseit. Dr. Zacher Gábor, az ismert toxikológus elárulta, mennyire valószínű az, hogy a Shakespeare-művekben szereplő mérgek valóban halálosak.

A Rómeó és Júliában a főhősnő klinikai halála is több sebből vérzik. Mint ismeretes, Júlia egy olyan szert kap Lőrinc baráttól, amitől a lány 42 órára tetszhalott lesz. A toxikológus azonban megosztotta velünk: akkoriban még nem is létezett ilyen szer, de most már igen - ez a barbiturát. "Ezt az 1800-as évek végén szintetizálták Veronában. De azt kell mondjam, olyan szert még akkoriban nem ismertek, ami álhalált okozott volna."
A barbiturát egyébként a barbitursav származékaiból készült altató, nyugtató. Korábban évtizedekig alkalmazták az alvászavarral, nyugtalansággal küszködő betegeknél, de veszélyes, mivel súlyos gyógyszerfüggőséget okozhat.

Harry Potter: A mandragóra sikolyába valóban bele lehet halni





Gyűrűk Ura: függni akár egy gyűrűtől is lehetséges



A Life Magazinban dr. Zacher Gábor toxikológus bővebben mesél Harry Potter halálos főzeteiről.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3HZL4formmxAJU60

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Harry Potter - Te is rettegni fogsz!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101202-harry-potter-a-gyereket-ne-vidd-el-ra.html12 meglepő dolog, ami elcsúfítja a fogainkathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101203-meglepo-dolgok-amik-elcsufitjak-a-fogainkat.htmlMindent a mágiáról - A tökéletes szerelmi főzet receptjévelhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101201-mindent-a-magiarol-szerelemi-bajital-recepttel.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.