Hipnózis: Kellemes álomvilág vagy sötét mágia?

hipnózis tudattalan gyógyítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember az ingáját lengető színpadi hipnotizőrt képzeli maga elé, akinek minden parancsát teljesíti a gyanútlan "önként jelentkező". Majd rövid visszaszámlálást követően a hipnotizált visszatér a valóságba, és a transz alatt történtekből semmire nem emlékszik. Valójában a hipnózis egy ennél sokkal kellemesebb, korántsem ennyire "mágikus", ámde jóval összetettebb gyógymód, mely során a páciens végig tudatánál van, igaz, kicsit békésebb, álomszerű állapotban.

A hipnózis a görög mitológia alvás istenéről, Hypnosról kapta a nevét, mely így önmagában máris tévútra vezetheti az olvasót. A hipnózis ugyanis egy módosult tudatállapot, mely során az elfojtott, tudatalatti lényünket hozzuk aktivitásba.

Istockphoto
Istockphoto


Hétköznapi transzbaesések


Hipnózis: intenzív egymásra hangolódás


agykutatás




Istockphoto
Istockphoto


Határtalanság és békeélmény


A legtöbb hipnotizált páciens meglepve tér vissza a transzból, mondja a szakorvos. A misztikum, a nagy "másság" elmarad. Helyette békéről, a határtalanság érzéséről számolnak be. A hipnózis elérésére számos módszer létezik. Ingát például már nagyon kevesen használnak. Nem a külsőség a lényeg, a transz beszéddel is könnyen előidézhető. A legfontosabb az ellazulás.

Te hiszel az alternatív gyógymódokban?


Beszélhetünk a tudatalattinkkal


emlékképek

Nem leszünk zombik


önakaratából



Istockphoto
Istockphoto


A hipnózis egyetlen célja a gyógyítás


"Ne feledjük, a hipnózis gyógymód! Célja is kizárólag a gyógyítás, mely talán a legszélesebb körben alkalmazható terápia a ma ismert orvoslásban. Leggyakrabban lelki problémák oldására alkalmazható, szorongások, fóbiák leküzdésére. Ha valaki például retteg a tömegtől, a terapeuta egy képzeletbeli világot teremtve kézen fogja a pácienset, és védőpajzsot tart elé, melyet maga a beteg kovácsolt önbizalomból. A félelem helyét pedig magabiztosság veszi át a terápia során."

"Érdekes, hogy a leghatékonyabban különböző allergiás betegségek és a lelki okokra visszavezethető bőrproblémák kezelhetők hipnózissal, de akár a fájdalomküszöb is kitolható a transz során. Szenvedélybetegek gyógyításánál is hatékonynak bizonyult a hipnózis, így a dohányzásról való leszoktatásban és alkoholfüggő betegeknél is szép eredmények érhetők el. Minden esetben terápiáról beszélhetünk, így egyetlen találkozótól nem várhatunk csodát."

Képzetlen ember kezében sérülhet a tudatalatti




Biro-Tréba Eszter

HIPNÓZIS: A LIFE MAGAZIN RIPORTERE KIPRÓBÁLTA

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9VIhXXw0YoBldIsA

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Így öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.htmlVigyázz a szexszel! Allergiát okozhat! Videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110107-vigyazz-a-szexszel-allergiat-okozhat.htmlHúsz dolog, amit minden nőnek tudnia kell a hüvelyérőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20100816-husz-dolog-amit-minden-nonek-tudnia-kell-a-huvelyerol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.