hajhullás betegség kopasz haj őszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészségi állapotunkról egyetlen pillantással is sok információt megtudhatunk, mivel a hajunk sok mindent elárul az egyébként láthatatlan folyamatokról.

Thinkstock
Thinkstock

Victoria Barbosa chicagói bőrgyógyász szerint megdőlt az a nézet, hogy a hajunk csupán elhalt proteinhalom volna, hiszen ma már bizonyosan tudjuk, a hajunk állapota számtalan, a belsőnkben zajló folyamat tükörképe. Tovább olvasva megtudható, melyik nyolc jel az, ami egyértelműen tudomásunkra hozza: ideje a hajunkkal - és egészségünkkel - többet törődnünk.

1. Száraz, gyenge, vékonynak látszó haj




2. Pikkelyes, kérges, hámló foltok a fejbőrön




Thinkstock
Thinkstock



3. Hajhullás




4. Végleges, általános hajhullás - kopaszság




Thinkstock
Thinkstock

5. Száraz, törékeny haj






6. Kisebb foltokban hulló haj




Thinkstock
Thinkstock

7. Sárgás bőrdarabkák a hajon és pikkelyes, viszkető foltok a fejbőrön




8. Őszülés





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



14 betegség, amit a szemed elárul róladhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101125-14-betegseg-amit-a-szemed-elarul-rolad.htmlHúsz dolog, amit minden nőnek tudnia kell a hüvelyérőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20100816-husz-dolog-amit-minden-nonek-tudnia-kell-a-huvelyerol.html11 dolog, amit nem tudtál a szerelemhormonrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101213-11-dolog-amit-nem-tudtal-a-szerelemhormonrol.html15 dolog, amire nyugodtan használhatod a fogkrémet - a fogmosáson kívül!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-15-dolog-amire-nyugodtan-hasznalhatod-a-fogkremet-a-fogmosason.html12 meglepő dolog, ami elcsúfítja a fogainkathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101203-meglepo-dolgok-amik-elcsufitjak-a-fogainkat.html10 dolog, amit minden férfinak tudnia kell a női agyrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20100910-10-dolog-amit-minden-ferfinak-tudnia-kell-a-noi-agyrol.html5 dolog, amit nem szabad eltitkolni a nőgyógyász előlhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101015-5-dolog-amit-nem-szabad-eltitkolni-a-nogyogyasz-elol.html

http://static6.origos.hu/images/life/influenza/influenza_life.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.