Betegségek, melyekről az arcod árulkodik

orr száj egészség arc szem betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tested saját nyelvén próbálja elmondani, ha valami nincs rendben és segítségre van szüksége. A hagyományos keleti gyógyításban az orvos olvas az arcból, a nyelvből, a szemből, a bőrből és a pulzusból. Hogyan jelez nekünk a szervezet különböző problémák esetén? Tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek a Life.hu-n.

A tradicionális gyógyítók már a megtekintés segítségével is rengeteg információhoz jutnak a páciens egészségéről és esetleges betegségeiről. Így akár elejét is veheted annak, hogy egy súlyosabb betegség kifejlődjön. A testtudat kulcsszerepet játszik a megfelelő étrend és életmód kialakításában, ezek segítségével pedig kicsattanóan egészséges lehetsz.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



A keleti orvoslásban minden szervet a többivel való kapcsolatában látják, amelyek között folyamatosan áramlik az energia. Ezt a japánok kinek, a kínaiak csinek, az indiaiak pedig pránának nevezik. Az energia a szervezetben az úgynevezett meridiánok mentén áramlik, amelyek az egyes szervekhez tartoznak: a májhoz, az epehólyaghoz, a szívhez, a vékonybélhez, a gyomorhoz, a léphez és hasnyálmirigyhez, a tüdőhöz, a vastagbélhez, a veséhez és a húgyhólyaghoz.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Arcod a tested leginkább szem előtt lévő része, és betekintést nyújt a szervezet belsejében zajló folyamatokba. A hagyományos keleti gyógyításban az arc egyes területei különböző szerveket képviselnek és annak működésére utalnak. Az orcák a tüdő állapotára és működésére engednek következtetni, míg az orr hegye a szívre. Az orrszárnyak a tüdő hörgőit képviselik, az orr középső része a gyomrot, felső része pedig a hasnyálmirigyet. A szem alatti terület a vesék működésére utal, a szemöldökök közötti rész a májéra, a halánték pedig a lépre. A homlok a vékonybelek állapotáról nyújt információkat, a homlok szélei pedig a vastagbélről. Homlokod teteje a húgyhólyagodról tájákoztat, füled a vesékről. Szád árulkodik az egész emésztőtraktus állapotáról, a száj körüli terület pedig a nemi szervekről.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Nagy, kerek orr, szemöldök közti vonalak

A nőknél hormonzavarok következtében vagy a menstruáció közeledtével gyakran az állon jelennek meg pattanások. Az ínygyulladás és a fogak gyulladása a belek állapotával van összefüggésben, helyes étrenddel és méregtelenítéssel a probléma többnyire megoldódik. A nagy, kerek orr az elzáródott erekkel szemben erőlködő szívre utalhat. A szem alatti terület duzzanata veseműködési zavart, túlzott só- és zsírfogyasztásból eredő folyadékvisszatartást jelezhet. A szemöldökök között megjelenő vonalak a máj fokozott működéséről tájékoztatnak, míg a szemfehérje besárgulása sárgaság esetén következik be.

Egészségi állapotod tehát mindig szem előtt van, csak bele kell nézned a tükörbe. Arcod nem hazudik: ha az áramló energia útjába áll valami, az kívülről is látható lesz. Minden zúzódásnak, anyajegynek és elszíneződésnek mélyebb értelme van. Figyelj oda, hallgass a testedre és azonnal értesülsz róla, ha a szerveztedben valamilyen változás következik be.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.