Házikedvenc jóstehetséggel - Ismerd meg Lilly-t, az életmentő macskát!

epilepszia életmentés roham macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szokatlanul súlyos epilepsziás roham után Nathan Cooper élete szó szerint egy bajuszszálon múlott - de cicája, Lilly megmentette.

A macska igen érzékeny előrejelző képességekkel rendelkezik: előre megjósolja 19 éves gazdija hetente jelentkező epilepsziás rohamait és képes figyelmeztetni a főiskolás diák szüleit.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

"Általában nagyon nyugodt állat, de amikor Nathannek rohama van, fel-alá kezd rohangálni a lépcsőn és teljes hangerővel nyávog" - meséli az édesanya, Tracey. "Valóban képes valahogyan érzékelni a rohamokat, mielőtt azok bekövetkeznének, így megakadályozhatjuk, hogy Nathan kárt tegyen magában akár elesés folytán, akár a bútorok felborításával."

A 14 hónapos Lilly alig egy éve van a Bournemouth-ban élő családdal, de Tracey azt állítja, megmentette fia életét. "Az egyik rohamot követően Nathannek leállt a légzése, Lilly pedig láthatóan nagyon aggódott. Aztán elkezdte nyalogatni a fiú száját és ez valahogyan beindította a légzését" - emlékszik vissza az anya. "Azóta Lilly nem mozdul el gazdija mellől."

A kórházi orvosok később elmondták az anyának, hogy egyáltalán nem ritka, hogy a háziállatok megérzik a közelgő epilepsziás rohamokat. Egyes szakértők szerint a kutyák és macskák kifinomult szaglása képes előre jelezni a közelgő epilepsziás rohamra jellemző alig észlelhető kémiai változásokat az emberi testben.

Lilly életmentő hatodik érzéke első helyett hozott a cicának a My Pet Superstar verseny macska kategóriájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.