A "csontváz" arcú asszony visszakapta életét egy úttörő arcműtéttel

műtét arc csontváz arcplasztika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 év után egy úttörő eljárásnak köszönhetően végre visszakaphatta az arcát Angie Payne, aki egy ritka betegség miatt csontvázszerű arccal kellett, hogy éljen.

Northfoto
Northfoto

Egy ritka betegség miatt Angie Payne arca kísértetiesen hasonlított egy csontvázra, ami miatt már több mint 50 éve rejtőzködött a világ elől. Angie állapota annyira ritka, hogy az Egyesült Királyságban nem is tudnak több esetről. Most azonban egy úttörő műtétnek köszönhetően végre visszakaphatta az arcát, és az élete teljesen megváltozott. Az orvosok ugyanis képesek voltak normális arcot létrehozni úgy, hogy a hasán lévő zsírt az arca különböző részeibe injekciózták be.

Arc nélküli ember Amerikában

A napokban az Egyesült Államokban végrehajtották az első teljes arcátültetést is. A műtét során kicserélték a 25 éves Dallas Wiens teljes arcát: orrát, ajkait, arcbőrét, az arcmimikához szükséges izmokat, valamint az azok mozgatásához és az érzékeléshez nélkülözhetetlen idegeket.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT AZ ARCÁTÜLTETÉSEN ÁTESETT FÉRFIRÓL!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=U4uyVuU92eBzzWJm
Radioaktív felhő Magyarország felett - van okunk félni?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110322-radioaktiv-felho-a-magyarorszag-felett-van-okunk-felni.htmlTöbb mint százezren megnézték már magukat!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110322-tobb-mint-szazezren-megneztek-mar-magukat.htmlTeljes arcátültetést végeztek egy arc nélküli emberen Bostonbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110321-teljes-arcatultetest-vegeztek-egy-arc-nelkuli-emberen-a-bostoni-korhazban.htmlImpotens férfi nem létezik! 6 kiváló módszer erekciós zavarok orvoslásárahttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110321-impotens-ferfi-nem-letezik-6-kivalo-modszer-erekcios-zavarok-orvoslasara.htmlAz egykor drogfüggő sztár táncosait tiltja még az alkoholtól ishttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110321-az-egykor-drogfuggo-sztar-tancosait-tiltja-meg-az-alkoholtol-is.htmlMűszertámogatás a beteg gyermekek gyógyulásáérthttp://www.life.hu/gyogyulj/20110321-kh-gyogyvarasz-palyazat-nyertesek.htmlHasfájásod helye elárulja, milyen betegségben szenvedsz!http://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110214-hasfajasod-helye-elarulja-milyen-betegsegben-szenvedsz.htmlElképesztő történet: felébredt a kómából, és elfelejtette a férjét és a kisbabáját!http://www.life.hu/gyogyulj/20110318-elkepeszto-tortenet-felebredt-a-komabol-es-elfelejtette-a-ferjet-es.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.