Családi horrorshow: a nézők szeme láttára halt szörnyet a golyóember

ágyúgolyó családi vállalkozás tragédia kaszkadőrök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbent családok nézték végig, amint az emberi ágyúgolyó a biztonsági háló hibájából szörnyethalt a húsvéti kaszkadőrbemutató alatt.

A kaszkadőr földbe csapódásakor végzetes fej- és nyaksérüléseket szenvedett a brit Kent megyei bemutatón. Szemtanúk szerint 15 méter magasba lőtték fel a levegőbe Scott May Daredevil Kaszkadőr Show-ján. A teherautóra szerelt ágyúcső visszarúgása miatt azonban biztonsági hálója összeomlott.

A 38 esztendős Luke Adams gyermekeivel nézte az előadást. Elmondása szerint a nézők összezavarodtak a balesetkor, sokan nem tudták eldönteni, hogy az esemény a műsor része volt-e. Egy nő, aki hároméves kisfiával nézte a műsort, elmondta, hogy a kaszkadőr közvetlenül előttük ért földet, és tisztán látták, ahogyan vér buggyan elő a szájából, és mozdulatlanná merevedik a földön.



Délután fél négykor érkeztek meg a mentők és a légimentők a helyszínre. A 23 éves sérült férfit a Maidstone kórházba szállították, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Scott May családi vállalkozásként működtetett Daredevil Kaszkadőr Show-ja 1991 óta turnézik Nagy-Britanniában. A műsorban motorosok ugratnak hatalmas rámpákról, kamionok zúznak össze személyautókat, és különböző kaszkadőrmutatványokat mutatnak be két keréken. A show weboldala szerint több mint 20 éve nem történt baleset. Az emberi ágyúgolyó számított a műsor egyik legfőbb látványosságának. Hidraulikus gépezet segítségével lőnek ki egy kaszkadőrt egy hatalmas ágyúcsőből, amit egy kis pirotechnikával még látványosabbá varázsolnak. A kaszkadőrnek a levegőben meg kell fordulnia, hogy a fejjel előre repülésből a hátsójára érkezzen meg a biztonsági hálóra. Végül le kell másznia a 3 méter magasságban kifeszített hálóról, amely a mutatvány zárásaként összeomlik.

A Scott May Show szóvivője közölte, hogy a vizsgálatok idejére az összes bemutatót elhalasztják. Angliában az 1870-es években mutatták be az első emberi ágyúgolyó műsort. Azóta több mint 30 kaszkadőr vesztette életét a mutatvány során, a többségük azért, mert nem a biztonsági hálóra érkezett. Az 1920-as években az egyik baleset során két kaszkadőr összeütközött a levegőben, és az egyiküknek eltört a gerince.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.