Kiderült! Súlyos betegség, Basedow-kór miatt tűnt el a vagány énekesnő

Missy Elliott pajzsmirigy pajzsmirigy-túlműködés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai hiphopsztár, Missy Elliot elárulta hosszú távolléte okát.
Respect M.E.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A sztár Basedow-kórban szenvedett, ami egy olyan autoimmun betegség, mely pajzsmirigy-túlműködést vált ki. A pajzsmirigy túlműködését a vérben lévő TSH receptor elleni antitestek okozzák - ezek pedig a pajzsmirigyet fokozott hormontermelésre kényszerítik. A pajzsmirigyhormonok minden szervrendszerre hatással vannak, a tünetek pedig igen sokfélék lehetnek - többek között szapora szívműködést, fáradtságot, drasztikus fogyást és álmatlanságot is okozhatnak. Missy elárulta, leromlott állapota miatt képtelen volt akárcsak egyetlen dalt is megírni, ráadásul egyszer majdnem balesetet okozott. "Nem tudtam írni, mert az idegeim teljesen kikészültek - még a tollat sem tudtam megfogni. Nem tudtam lenyomni a féket, ezzel pedig kis híján balesetet okoztam"- vallotta a rapper.

Missy most már jól van, úgy érzi, rendbe jött, és alig várja, hogy vadiúj albumát, a Block Partyt idén végre piacra dobhassa.

Tipp! Sztárkavalkád a Megasztár 6 partián! Nézd meg képgalériánkat!



Krónikus orrdugulás - mi okozhatja?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-kronikus-orrdugulas-mi-okozhatja.htmlA pollenek allergiás asztmát is okozhatnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-a-pollenek-allergias-asztmat-is-okozhatnak.htmlGyászol a filmvilág! Elhunyt mindenki kedvenc detektíve, Columbo!http://www.life.hu/gyogyulj/20110624-gyaszol-a-filmvilag-elhunyt-mindenki-kedvenc-detektive-columbo.htmlSúlyos szívbetegsége van Gomesnek - soron kívül műtikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110624-sulyos-szivbetegsege-van-gomesnek-soron-kivul-mutik.htmlTűz ütött ki Courtney Love házában! - Megsérült az énekesnő kezehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110624-tuz-utott-ki-courtney-love-hazaban-megserult-az-enekesno.htmlKeresztes Ildikó: Alkotni csak szenvedéllyel lehethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110530-rizikofaktor-keresztes-ildiko-alkotni-csak-szenvedellyel-lehet.htmlVV Gigi: "Mindenki lapátfogúnak és lófejűnek csúfol"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110623-vv-gigi-mindenki-lapatfogunak-es-lofejunek-csufol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.