Kiderült, mi okozta Mozart és Mahler titokzatos halálát

halál D-vitamin Wolfgang Amadeus Mozart fertőző betegség Gustav Mahler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
D-vitamin-hiány okozhatta a fiatalon elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart és Gustav Mahler halálát.




http://hu.wikipedia.org
http://hu.wikipedia.org

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart rejtélyes halála ezért a mai napig foglalkoztatja a kutatókat, akik a legújabb tanulmányaik szerint úgy vélik, D-vitamin hiánya okozhatta a híres zeneszerző, sőt, a szintén fiatalon elhunyt Gustav Mahler cseh-osztrák zeneszerző, karmester halálát is. A kutatók szerint ugyanis Mahler szívbelhártya-gyulladását és Mozart betegségét is az úgynevezett Streptococcus baktérium okozta, ami D-vitamin hiányában súlyosbodott. Egyrészt elfoglalt életformájuk miatt, másrészt a téli szürke, borús időjárás miatt valószínűleg esélyük sem volt, hogy napfényre menjenek és vele együtt D-vitaminhoz jussanak. A D-vitamin pedig a kutatók szerint hatékonyan lett volna képes fölvenni a harcot a bakteriális fertőzéssel szemben.

A kutatások egyébként arra is rámutattak, hogy a D-vitamin emellett csökkenti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az autoimmun, valamint a neurológiai és neuromuszkuláris betegségek kialakulásának esélyét is.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.