terhesség Kate Middleton soványság vetélés Vilmos herceg anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő vékonysága már a legnevesebb angliai orvosokat is aggasztja, attól tartanak ugyanis, hogy ilyen soványan még teherbe sem tud majd esni.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő kanadai körútja alatt a sajtó figyelmét megint csak a hercegnő súlya kötötte le, miszerint már veszélyesen sovány. Sőt, a hercegnőt nemrég egy úgynevezett proanorexiás oldalon - ahol a fiatal anorexiások egymást buzdítják a fogyásra - követendő, pozitív példaként említették.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Eközben dr. Chris Steele - aki 13 évig dolgozott az ITV1 magazinnak mint egészségügyi szakértő - a napokban azt nyilatkozta, hogy ha Katalin hercegnő tovább fogy, valószínűleg képtelen lesz teherbe esni. "Kate mindig is vékony volt, de most a kóros soványság szélén áll. Ha a továbbiakban is veszít a súlyából, orvosilag rendkívül nehezen eshet csak teherbe. A soványság ugyanis az egyik legnagyobb probléma a terméketlen nőknél, hiszen ilyen esetekben elmarad az ovuláció, vagyis a peteérés. Ezért olyan nehéz az anorexiás nőknek teherbe esniük" - magyarázta az orvos. A szakértők egyébként a közelmúltban azt is megállapították, hogy a túlságosan sovány nők, ha teherbe is esnek, 72 százalékkal valószínűbb, hogy elvetélnek, mint a normális súlyú nők.

Tipp! Hatalmas pörgés volt a Balaton Soundon! Képekért katt ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.