plasztikai műtét mellkisebbítés mellplasztika túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túlsúlyos nők nagyobb veszéllyel számolhatnak mellplasztika esetén, mivel a műtét több szövődménnyel járhat - hangsúlyozta az eddigi legnagyobb vizsgálatot végző munkacsoport.

Mind a műtéti beavatkozásra váró páciens, mind a plasztikai sebész közös érdeke, hogy ezt a kockázatot operáció előtt részletesen megbeszéljék. A plasztikai műtétekre jelentkezők közül sokan ugyanis elfelejtik, hogy ez a beavatkozás is műtét, melynek lehetnek szövődményei is.

Martin A. Makary és munkatársai 2002 és 2006 között hét amerikai államban végzett mellműtétek eredményeit tekintették át, és többek között a testsúly és a szövődmények gyakoriságának arányát is feljegyezték.

Thinkstock
Thinkstock

A páciensek négy százaléka volt kövér - vagyis testtömegindexük 30-nál magasabb. A vizsgált adatok között 2403 túlsúlyos nőt találtak, eredményeiket több mint hatezer normál testsúlyú páciens adataival vetették össze.

Az elhízottak 81 százaléka mellkisebbítő operáción esett át, a többiek a kebel formájának módosítása vagy éppen méretnövelés (négy százalék) miatt feküdtek kés alá. A normális testsúlyúak esetében a hasonló műtéteket követően 2,2 százalékban fordultak elő szövődmények, míg ez a kövérek esetében 18,3 százalékra ugrott. A részletes statisztikai értékelés szerint az elhízottak kebelműtétje szövődmények szempontjából csaknem tizenkétszer kockázatosabb.

A túlsúlyos csoportban elsősorban a gyulladás, a bakteriális fertőzés és a vérzés fordult elő lényegesen gyakrabban.

Anyja méhét ültetik a lányábahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-anyja-mehet-ultetik-a-lanyaba.htmlNővé szeretne válni Keith Caputo, a Life Of Agony frontemberehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-nove-szeretne-valni-keith-caputo-a-life-of-agony-frontembere.htmlSzemélyit kapott a világ legszőrösebb kislánya - Fotó!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110714-szemelyit-kapott-a-farkaslany-foto.htmlÚj, gyógyíthatatlan nemi betegség terjed, amely meddőséget okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110713-uj-gyogyithatatlan-nemi-betegseg-terjed.htmlMi lakik a köldöködben? Egy szexi testrész, ahol 1400 féle baktérium tanyázhat!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110712-akar-1400-fele-bakterium-is-elhet-a-koldokodben.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.