bélflóra probiotikum Pealrs egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk a probiotikum kifejezéssel, de a fogalom pontos jelentését illetően meglehetősen szegényesek az ismereteink. Mire valók a probiotikumok, és mi alapján döntsük el, hogy melyiket válasszuk a patikákban kapható többféle készítmény közül?

Mielőtt tisztáznánk a probiotikumok szerepét, érdemes néhány szót ejteni arról, hogy miért fontos az emberi szervezet számára a bél-, illetve hüvelyflóra.

A születést követően mindenkiben kialakul a bélflóra, amelynek összetétele egyedenként más és más - afféle belső ujjlenyomat. A bélflórát több száz különböző jótékony baktériumfaj alkotja, fő feladatuk a kórokozókkal szembeni védelem és az immunrendszer működésének szabályozása. Tartós lelki, vagy fizikai stressz esetén, illetve bizonyos gyógyszerek szedésének hatására felborulhat a bélflóra egyensúlya, ami szervezetünk természetes védekezőképességének gyengüléséhez vezethet. Ilyen esetben van szükségünk probiotikumra, vagyis olyan táplálék-kiegészítőre, amely az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaz. A probiotikumok segítséget nyújtanak az egészséges bélflóra megőrzésében, illetve helyreállításában: visszaszorítják a kórokozók szaporodását, és fokozzák az immunrendszer működését.

A mikroflóra nem csupán a bélrendszerben, hanem a nők hüvelyében is igen fontos élettani szerepet játszik. A stressz, illetve egyes gyógyszerek - például antibiotikumok, hormontartalmú készítmények -, de akár a dohányzás és az alkoholfogyasztás is károsíthatják a hüvelyflórát, amelynek normális működését a tejsavtermelő baktériumtörzsek támogatják. Ha felborul a hüvelyi mikroflóra biológiai egyensúlya, megnő a nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, gyulladások kialakulásának kockázata is. Éppen ezért igen fontos a hüvely normál flórájának fenntartása - ebben nyújtanak természetes segítséget a probiotikumok.

A patikákban többféle probiotikus készítmény kapható, közülük az egyetlen a probiotikumok legújabb generációjába tartozó Pearls™, amely a szabadalmaztatott True Delivery Technológiával készült. Ennek a különleges eljárásnak köszönhetően a Pearls™ túlélő probiotikum védőrétegei megóvják a baktériumokat a levegő oxigénjétől, a nedvességtől és a gyomorsav roncsoló hatásától. Ez az egyedülálló technológia közel száz százalékos túlélést biztosít a Pearls™ kapszulában található egymilliárd élő baktériumcsíra számára. A True Delivery Technológiával kifejlesztett háromrétegű, varratmentes, gyöngy alakú kapszulába zárt probiotikumok élő és ép állapotban juthatnak a vastagbélbe, ahol kolonizálódnak és kifejtik jótékony hatásukat. A belső réteg egy védőolaj keverékben eloszlatott, egészséges probiotikumokat tartalmazó paszta. A középső réteg a probiotikumokat magában foglaló pasztát egy különleges kapszulába zárja, amely megvédi a keveréket a levegőtől és nedvességtől. Erre azért van szükség, mert a probiotikumok anaerob szervezetek, vagyis a levegő oxigénjének jelenlétében megsérülnek, gyengülnek, vagy akár el is pusztulhatnak. A harmadik réteg egy saválló bevonat: ez a köpeny biztosítja, hogy a probiotikumok ellenálljanak a gyomorsavas környezetének, és sikeresen elérhessék a bélrendszert, ahol ki tudják fejteni jótékony hatásukat. A gyöngy legkülső rétegét úgy fejlesztették ki, hogy csak a belek lúgos közegében tudjon feloldódni.

A Pearls™ étrend-kiegészítő probiotikum család négyféle készítménye több szempontból járul hozzá egészségünk megóvásához.

A Pearls IC™ (Intensiv Care) kapszula hatféle hasznos baktériumot tartalmaz: Lactobacillust (acidophilus, rhamnosus) és Bifidobacteriumot (bifidum, lactis, longum, breve), amelyek a normál bélflóra fenntartásához járulnak hozzá. Az Acidophilus Pearls™ kapszula a természetes emésztést segíti elő olyan esetekben, amikor az antibiotikum szedése miatt a normál bélflóra egyensúlya felborul. A Pearls YB™ (Yeast Balance™) Háromféle tejsavtermelő baktériumtörzset tartalmaz, (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum) melyek fontos szerepet játszanak az egészséges hüvelyi mikroflóra megőrzésében. A Pearls Winter+™ a hűvösebb időszak probiotikuma. Négyféle bacilust (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Bifidobactgerium lactis, Bifidobacterium longum) és laktoferrint tartalmaz, melyek segítik az immunrendszer felkészülését az őszi-téli hónapokra.

A Pearls™ probiotikumok előnye, hogy nem szükséges hűtőben tárolni, és elegendő naponta egyszer bevenni. Mindemellett praktikus csomagolásuk, és nem utolsósorban kedvező áruk is megkönnyíti a választást: ha probiotikum, akkor Pearls™!

További információ a termékről ITT!

A cikk megjelenését a Schwabe Hungary Kft. támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.