pályázati kiírás kardiológia gyógyvarázs fogyatékkal élők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A K&H gyógyvarázs idén kilencedik alkalommal indul útjára, hogy támogatást biztosítson a gyermek-egészségügyi intézmények, mentőállomások számára. Ebben az évben is életmentő műszereket és felszerelést juttat összesen 25 millió forint értékben a forráshiánnyal küzdő területre, amelyek segítségével az orvosok és ápolók hatékonyabban és pontosabban végezhetik gyógyító, olykor életmentő tevékenységüket. 2012-ben a csecsemő,- és gyermek kardiológiai, valamint a fogyatékkal élőket segítő intézmények tevékenysége kap nagyobb figyelmet.

LWp Kommunikáció
LWp Kommunikáció

"A K&H gyógyvarázs programot 2004-ben hívtuk életre. Az eltelt nyolc év alatt 142 gyermek-egészségügyi intézmény tevékenységét tudtuk könnyebbé tenni, ezáltal a kicsik felépülését segíteni. Azonban azt is tudjuk, hogy a feladatunk itt nem ért véget, hiszen a gyermekgyógyászat számos területe továbbra is súlyos hiánnyal küszködik. A K&H Csoport, hosszú távú elkötelezettségének megfelelően, a programot 2012-ben is folytatja" - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. "A tavalyi évben rekordszámú nyertes részére biztosíthattunk támogatást pályázati forrásainkból. Idén - az előző évhez hasonlóan - a műszertámogatások mellett meseolvasó kisdoktorok látogatásaival illetve könyv- és játékgyűjtéssel is szeretnénk az intézmények munkáját, a gyerekek gyógyulását segíteni. A K&H Csoport így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek."

Idén két fókuszterületet határozott meg a program zsűrije: a csecsemő- és gyermek kardiológia mellett a fogyatékkal élőket segítő intézmények pályázati anyagai kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben részesülnek.

LWp Kommunikáció
LWp Kommunikáció

"A kardiológia, ezen belül a csecsemő- és gyermek ellátás a hazai egészségügy egyik leginkább eszközigényes ágazata. A gyermekek gyógyítása szempontjából nagyon fontos, hogy a fájdalmat nem okozó, speciális műszerek, például az ultrahang-technika rendelkezésünkre álljanak a munkánk során. A gyakori használatból adódóan a műszerek fokozott amortizációnak vannak kitéve, így a terület számára a fejlesztések kiemelt hangsúlyt kapnak" - mondta Prof. Dr. Szatmári András, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekkardiológiai osztályának vezető főorvosa.

"A fogyatékosság valamely olyan testi vagy szellemi képesség károsodása, amely képességgel mások egy elfogadott norma szerinti mértékben rendelkeznek. A fogyatékosság korai felismerése és képességeik fejlesztése rendkívül fontos nevelésük eredményessége, és nem utolsósorban életminőségük szempontjából. A fogyatékos ember, a betegekhez, az idősekhez hasonlóan segítségre, mégpedig speciális ellátásra szorul. A fogyatékkal élők egyik legfontosabb joga a rehabilitációhoz fűződik. Ennek célja a fogyatékos személy képességének fejlesztése, szinten tartása, a társadalmi életben való részvételének, valamint önálló életvitelének elősegítése. Ezeket a szempontokat figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy a 2012-es pályázati év egyik kiemelt témájának ezt a területet választjuk" - mondta dr. Tímár Krisztina, gyermekgyógyász, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal munkatársa, a zsűri tagja.


Fontos információk a pályázattal kapcsolatban

A részletes pályázati kiírás ezen az oldalon található, illetve elektronikus levél formájában a gyogyvarazs@lwpk.hu e-mail címről is igényelhető. A pályázatok beadási határideje 2012. május 14. A pályázat eredményéről minden pályázó 2011. június 27-ig levélben kap értesítést.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.